Siera-spinātu "čipsi"
(Gatavošanas laiks - 30-40 min)
Sastāvdaļas
50 g spinātu
150 g fetas siera
100 g Čederas siera
125 g mocarellas siera
1/2 tējk. ķiploka pulvera
1/2 tejk. kaltēta oregano
melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180-190 grādu karstumam.
2. Sarīvē Čederas un mocarellas sieru uz rupjās rīves, fetas sieru sadrupini smalkās drupačās.
3. Spinātus smalki sagriez.
4. Bļodā sajauc visas sastāvdaļas - veidosies lipīga masa (to var pagatavot iepriekšējā dienā un uzglabāt ledusskapī, bet cept pirms pasniegšanas).
5. Uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru, liec pa 1 tējk. maisījuma, saglabājot 4-5 cm attālumu starp siera "mīklas" piciņām (cepšanas laikā maisījums pilnīgi izkusīs un ieņems plakano formu).
6. Cep 10-15 minūtes, līdz siers ir pilnībā izkusis, burbuļo un ir palicis zeltaini brūns.
7. Izņem no cepeškrāsns un ļauj čipšiem vēl 5 minūtes “atpūsties” uz pannas (tas paliks ciets).
8. Pārliec tos traukā un pasniedz!