Alīna, Sandris, Rūsiņš

Ziemassvētku panna cotta

Kas gan svētku mielastā var priecēt vairāk par pašu gatavotu Panna cotta – krēmīgo un grēcīgi saldo itāļu desertu? Smelies iedvesmu un pagatavo pats savu Panna cotta, ar ko Ziemassvētkos iepriecināt sevi un mīļos!

Sastāvdaļas
(4 porcijām)

- 2 ĒK auksta ūdens
- paciņa malta želatīna
- 480 ml olu liķiera
- svaigas dzērvenes
- 100 g cukura
- sula no viena apelsīna
- 60 ml apelsīnu sulas
- 2 TK apelsīnu liķiera
- 4 cukurā apviļātas dzērvenes dekorēšanai
- 4 svaigi rozmarīna zariņi dekorēšanai

Pagatavošana

1. Ielej auksto ūdeni mazā trauciņā. Ieber želatīnu un atstāj uz brīdi, līdz tas uzsūcas.

2. Nelielā katliņā ielej olu liķieri un uzkarsē, līdz tas ir karsts, bet vēl nav sācis vārīties. Noņem no uguns un liķierim pievieno želatīnu. Apmaisa.

3. Panna cotta masu vienādos daudzumos (aizpildot apmēram 1/3 glāzes) lej glāzēs un liek ledusskapī atdzesēties uz 2 stundām.

4. Katliņā liek dzērvenes, cukuru, svaigi izspiestu sulu no 1 apelsīna un parastu apelsīnu sulu. Uzkarsē, līdz masa sāk vārīties.

5. Tiklīdz ogas sāk ieplīst, liesmu nogriež nedaudz mazāku. Izmantojot lāpstiņu, dzērvenes saspaida pret katla apakšu, līdz izveidojas ievārījumam līdzīga konsistence.

6. Katliņu noņem no plīts un pievieno apelsīnu liķieri.

7. Ja iegūtā masa ir tik bieza, ka tā neslīd nost no karotes, pielej ēdamkaroti ūdens; ja masa joprojām pārāk bieza, pievieno vēl, līdz iegūst mērces konsistenci.

8. Kad panna cotta ir pilnībā atdzisusi, to izņem no ledusskapja. Izmantojot karoti, glāzēs rūpīgi iecilā dzērveņu masu.

9. Uz zobu bakstāmā kociņa uzsprauž cukurā apviļātu dzērveni ar rozmarīna zariņu un novieto horizontāli, atbalstot pret glāzes malu.

Pasniedz atdzesētu.

Līdzīgie raksti