(Gatavošanas laiks 30 min)
Sastāvdaļas (2-4 porcijām)
4 olas
125 g miltu maisījuma (1 daļa kviešu + 1 daļa griķu vai auzu miltu; var izmantot tikai kviešu miltus)
200 g piena istabas temperatūrā
40 g biešu sulas
1/2 tējk. sāls
1/4 tējk. melno piparu
šķipsniņa malta muskatrieksta
45 g sviesta
kapāti zaļumi vai mikrozaļumi pēc izvēles (redīsi, zirnīši u.c.)
rīvēts cietais siers
mazsālīts lasis
2-4 olas plaucēšanai
Pagatavošana
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai, ieliec krāsnī pannu vai citu karstumizturīgu trauku.
2. Blenderī līdz viendabīgam maisījumam sakul pienu, biešu sulu, olas, sāli, piparus, muskatriekstus un miltus.
3. Sakarsētajā pannā liec sviestu, pannu ievieto atpakaļ cepeškrāsni - ļauj sviestam izkust un uzkarst.
4. Lej pannā mīklu un cep krāsnī 15-20 minūtes, līdz pankūka ir pacēlusies un apbrūnējusi.
5. Kamēr pankūka cepas, pagatavo plaučolas - katlā uzvāri sālsūdeni, un, kad ūdens uzvārījies, samazini plīts karstumu uz vidējo režīmu, lai ūdens tikai viegli burbuļo.
6. Gatavo olas pa vienai - no sākuma iesit olu nelielā trauciņā, tad samaisi katlā esošo ūdeni izveidojot ūdens virpulīti, un ar lielu karoti lēnām ievieto pārsisto olu ūdeni. Ūdens nedaudz izjauks olu, bet tas nekas, svarīgi ir neļauties kārdinājumam to maisīt.
7. Lai pagatavotu mīksti vārītu olu, vāri tieši 3 minūtes, savukārt, cieti vārītai olai būs nepieciešamas 4-5- minūtes.
8. No laša šķēlītēm izveido "rozītes", lasi sarullējot.
9. Izņem pankūku no cepeškrāsns, pārber ar rīvētu sieru, zaļumiem, pasniedz uzreiz kopā ar lasi un plaučolām.