Krāsnī cepti dārzeņu čipsu “spociņi"
Sastāvdaļas:
- daži dažādu krāsu kartupeļi (izmanto gan parastos, gan saldos);
- neliels ķirbis
- 1 burkāns
- olīveļļa
- sāls, pipari
- oregano
Pagatavošana:
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.
2. Visus dārzeņus nomazgā un ļoti plāni sagriez. Ja gatavosi Helovīnu ballītei, izgriez vai izspied ar cepumu formiņām no dārzeņu šķēlēm vēlamās figūras - spociņus, ķirbīšus utt..
3. Noklāj ar cepamo papīru dažas lielas cepeškrāsns plātnes.
4. Bļodiņā sajauc eļļu, sāli, piparus un oregano (daudzums atkarīgs no sagriezto dārzeņu daudzuma - 4 vidēja izmēra dārzeņiem nepieciešams ~6 ēdamk. olīveļļas, pus tējkarote sāls, pipari un oregano pēc garšas).
5. Dārzeņu šķēlītes izkārto blakus vienu otrai, no abām pusēm apslaki ar eļļas maisījumu un liec cepties.
6. Cep ~8-10 minūtes līdz dārzeņi ir zeltaini un kraukšķīgi.




