Nadīna, Adīna, Ulla

Rudenīgs našķis Helovīna ballītei - krāsnī cepti dārzeņu čipsu “spociņi"

Lai Helovīna svinēšana maziem un lieliem spokošanās meistariem nekļūst tikai par saldumu pārēšanās maratonu, mazumtirdzniecības tīkls ELVI sadarbībā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti mājās gatavotiem dārzeņu čipsiem, ko var lieliski pielāgot spokošanās tematikai, Izmēģini!

Krāsnī cepti dārzeņu čipsu “spociņi"

Sastāvdaļas:
- daži dažādu krāsu kartupeļi (izmanto gan parastos, gan saldos);
- neliels ķirbis
- 1 burkāns
- olīveļļa
- sāls, pipari
- oregano

Pagatavošana:

1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.

2. Visus dārzeņus nomazgā un ļoti plāni sagriez. Ja gatavosi Helovīnu ballītei, izgriez vai izspied ar cepumu formiņām no dārzeņu šķēlēm vēlamās figūras - spociņus, ķirbīšus utt..

3. Noklāj ar cepamo papīru dažas lielas cepeškrāsns plātnes.

4. Bļodiņā sajauc eļļu, sāli, piparus un oregano (daudzums atkarīgs no sagriezto dārzeņu daudzuma - 4 vidēja izmēra dārzeņiem nepieciešams ~6 ēdamk. olīveļļas, pus tējkarote sāls, pipari un oregano pēc garšas).

5. Dārzeņu šķēlītes izkārto blakus vienu otrai, no abām pusēm apslaki ar eļļas maisījumu un liec cepties.

6. Cep ~8-10 minūtes līdz dārzeņi ir zeltaini un kraukšķīgi.

Līdzīgie raksti