Nadīna, Adīna, Ulla

Piparkūku eglīte

Domājams, nevienam nav šaubu, ka piparkūkas ir vistradicionālākais un gardākais Ziemassvētku našķis, kas ar savu aromātu un unikālo garšu uzbur svētku noskaņu ikkatrā mājoklī. Tomēr lieti noderētu padomāt arī par Ziemassvētku cepumu noformējumu, it sevišķi, ja tos paredzēts pasniegt kā nelielas dāvaniņas vai karināt eglē kā rotājumus.

Šoreiz piedāvājam ideju, kā pagatavot telpiskas piparkūku eglītes, kas ne vien garšos lieliski, bet arī vizuļos un skanēs kā zvaniņš.

Nepieciešams:

- piparkūku mīkla
- zvaigžņu vai sniegpārslu piparkūku formiņas (vairākos lielumos, var jaukt arī abus veidus kopā)
- nelieli zvaniņi
- pārtikas spīdumiņi zelta krāsā
- sarkana un zaļa lente
- metāliska stieple

Pagatavošana:

1. Izrullē piparkūku mīklu un izspiež zvaigžņu un/vai sniegpārslu formiņas, katrai vidū izdur caurumiņu. No atlikušās mīklas izveido vairākus mazus kubiņus (augstums apmēram 5 mm) un arī tiem izdur caurumiņus.

2. Liek krāsnī uz ~200°C un cep aptuveni 10 minūtes.

3. Kad gatavs, ņem ārā no krāsns un uzreiz apber ar spīdumiņiem. Tad ļauj atdzesēties.

4. Zvaniņus aizāķē un nostiprina drāts stieples galā.

5. Ņem piparkūkas un, sākot ar lielāko, uzver uz drāts, veidojot egles formu. Starp piparkūkām sniegpārslu un zvaigžņu formā liek nelielos kubus, lai egle būtu vēl augstāka un vizuāli kuplāka. Atkārto, līdz gatavas vairākas eglītes (atkarībā no jūsu iecerēm).

6. Kad visas piparkūkas uzvērtas, stieples augšējo galu ieloka un vairākkārt aptin apkārt, lai veidotos noslēgts āķīts.

7. Caur to izver lenti un sasien glītā pušķī, lai vairētu piparkūku eglīti iekarināt īstajā eglē vai pievienot kādai dāvanai.

 

Līdzīgie raksti