Katrīna, Kate, Kadrija, Trīne, Katrīne
Katrīna, Kate, Kadrija, Trīne, Katrīne

Zemenes šokolādē

Zemenes šokolādē ir klasisks Valentīndienas deserts. Tas ir izcils risinājums steidzīgajiem, kam trūkst laika, lai pagatavotu kārtīgu saldēdienu, un tās visnotaļ prasmīgi palutinās jūsu garšas kārpiņas. Lūk, kā zemenes šokolādē pagatavot pašiem!

Nepieciešams:

- svaigas zemenes
- tumšā šokolāde
- baltā šokolāde
- 1 ĒK sviesta
- kokosriekstu pārslas (pēc izvēles)
- rieksti (pēc izvēles)

Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepamo pannu izklāj ar pergamenta papīru. Uz tās izvieto sasmalcinātus riekstus (lazdu riekstus, mandeles, pekanriekstus u.c.) un kokosriekstu pārslas. Liek krāsnī un grauzdē ne vairāk kā 5 minūtes.

2. Noskalo un kārtīgi nosusina zemenes (zemenēm jābūt pilnīgi sausām). Uz paplātes vai šķīvja izklāj pergamenta papīru vai foliju.

3. Kausēšanai paredzētā traukā liek 2/3 daļas tumšo šokolādi un 1/2 ĒK sviesta. Katlā uzvāra ūdeni un tam “uzsēdina” virsū trauku ar šokolādi, karsējot līdz 50 grādiem. Pēc tam pamazām pievieno atlikuši šokolādi. Kausē, līdz masa ir viendabīga.

4. Apmēram 3/4 no zemenes iemērc šokolādē, ļauj šokolādei notecēt un novieto uz pergamenta papīra. Apber ar kokosriekstu pārslām vai sasmalcinātiem riekstiem. Procesu atkārto, līdz palikusi apmēram puse no kopējā zemeņu skaita (var vadīties pēc izvēles).

5. Traukā liek balto šokolādi un atlikušo 1/2 ĒK sviesta. Izkausē (skatīt 4.soli).

6. Atlikušās zemenes iemērc šokolādē un tāpat kā iepriekš uzber tām riekstus vai kokosriekstu pārslas. Zemenes jāglazē tajā dienā, kad tās paredzēts ēst, jo līdz nākamajai dienai zemenes šokolādē nesaglabāsies tik skaistas un spīdīgas.

7. Ļauj atdzist, uz īsu brīdi tās ieliekot ledusskapī.
 

Līdzīgie raksti