Velta, Velda

Vieglā sarkanā samta kūka Valentīndienā!

Lai, svinot Valentīndienu, izdotos pārsteigt ar ko īpašu un mājās gatavotu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā īpašu recepti Mīlestības svētku svinētājiem.

Sastāvdaļas
(kūkai 18-22cm diametrā)

- 130 g kviešu miltu 
- 1/2 tējk. cepamā pulvera 
- 1/4 tējk. sodas
- 1 ēdamk. kakao pulvera 
- 80 g medus
- 50 g biešu sulas
- 130 g paniņu
- 1 ola
- 45 g rapšu eļļas

- 360 g krēmsiera ar samazinātu tauku saturu (var lietot pilnpiena krēmsieru) 
- 80 ml saldā krējuma 
- 2 ēdamk. pūdercukura 
- 2 ēdamk. biešu sulas

- svaigas avenes rotāšanai

Pagatavošana

1. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 170 grādiem.

2. Ietaukojiet cepamo formu 18-22 cm diametrā.

3. Lielā bļodā sajauciet eļļu, olu un medu. Pievienojiet sodu, samaisiet.

4. Atsevišķā traukā samaisiet miltus, kakao un cepamo pulveri, visu pievienojiet eļļas maisījumam.

5. Masai pievienojiet biešu sulu un paniņas, visu kārtīgi samaisiet līdz viendabīgai konsistencei.

6. Lejiet mīklu cepamajā formā un cepiet ~40 min, līdz, iedurot mīklā kociņu, piet tā vairs nepaliek mīklas daļiņas

7. Atdzesējiet un gareniski pārgrieziet biskvītu uz divām daļām.

8. Gatavojot krēmu - saputojiet krēmsieru, saldo krējumu un pūdercukuru līdz stingrai masai. Putošanas beigās pievienojiet biešu sulu (tā piešķirs krēmam rozā krāsu).

9. Uzsmērējiet uz vienas biskvīta daļas aptuveni pusi no krēma, tad lieciet tai virsū otro biskvīta daļu un ar atlikušo krēmu apsmērējiet kūkas virspusi un malas.

10. Lieciet kūku ledusskapī vismaz uz 8-10 stundām, labāk uz nakti.

11. Pirms pasniegšanas rotājiet ar svaigām avenēm vai citiem dekoriem un baudiet!

 

Līdzīgie raksti