Velta, Velda

Veselīgas brokastis

Aizvien biežāk gan sociālo mediju, gan ikdienas pasaulē saskaramies ar jautājumu, kas tad galu galā ir veselīgs un pareizs uzturs. Kurš gan nav dzirdējis par populārajiem, bet šķietami mistiskajiem “superfood” – čia sēklām, riekstu pieniem, ogām u.c.–, ko iesaka lietot uzturā katrā ēdienreizē? Lai arī daudzus jau pats vārds “superfood” biedē un rada iedomas, ka tas ir gluži kas neaisniedzams un pat nepieejams, patiesībā tie ir pavisam vienkārši, ikvienam pieejami un galvenokārt bezgala gardi produkti, kuru garšai pretoties nespēs neviens.

Lai katrs pats varētu pārliecināties par šo produktu labo ietekmi uz mūsu organismu un, protams, fantastisko garšu, piedāvājam 3 lieliskas un svaigas čia pudiņu receptes, kas lieliski derēs brokastīs un jebkuras gaumes cienītājiem. Šoreiz iedvesmojamies no populārās Lielbritānijas blogeres Samiras Kazan.

 

Čia pudiņš enerģijai

Sastāvdaļas

- 300 ml mandeļu vai kokosriekstu piens
- 3 ĒK čia sēklas
- 1/4 TK vaniļas ekstrakts
- 1/2 ĒK kļavu sīrupa (vai cits dabīgais saldinātājs, piemēram, medus)
- 1 banāns
- 1/2 sarkanā biete
- saldētas ogas – zemenes, mellenes, kazenes
- 1/2 ĒK kakao pulveris

Pagatavošana

1. Traukā liek čia sēklas, vaniļas ekstraktu, kļavu sīrupu un pārlej ar 225 ml mandeļu piena. Ļauj sēklām uzbriest. Vislabāk tās atstāt ledusskapī uz 12 stundām.

2. Blenderī liek banānu, bieti, ogas un kakao pulveri, pielej atlikušos 75 ml piena. Blendē, līdz viss ir kārtīgi sajaucies.

3. Glāzēs kārto piebriedušo čia pudiņu, tam virsū lej smūtija masu. Dekorē ar svaigām/saldētām ogām un/vai augļiem.

 

Čia detox pudiņš

Sastāvdaļas

- 300 ml mandeļu vai kokosriekstu piens
- 3 ĒK čia sēklas
- 1/4 TK vaniļas ekstrakts
- 1/2 ĒK kļavu sīrups (vai cits dabīgais saldinātājs, piemēram, medus)
- 1 banāns
- saldētas zemenes
- 1/2 avokado
- 1/2 bietes

Pagatavošana

1. Traukā liek čia sēklas, vaniļas ekstraktu, kļavu sīrupu un pārlej ar 225 ml mandeļu piena. Ļauj sēklām uzbriest. Vislabāk tās atstāt ledusskapī uz 12 stundām.

2. Blenderī liek banānu, bieti, zemenes, avokado un pievieno 75 ml mandeļu piena. Blendē, līdz viss ir kārtīgi sajaucies.

3. Glāzēs kārto piebriedušo čia pudiņu, tam virsū lej smūtija masu. Dekorē ar svaigām/saldētām avenēm un/vai  augļiem.

 

Saldai čia pudiņš

Sastāvdaļas

- 300 ml mandeļu vai kokosriekstu piens
- 3 ĒK čia sēklas
- 1/4 TK vaniļas ekstrakts
- 1/2 ĒK kļavu sīrups (vai cits dabīgais saldinātājs, piemēram, medus)
- 1 banāns
- saldētas zemenes

Pagatavošana

1. Traukā liek čia sēklas, vaniļas ekstraktu, kļavu sīrupu un pārlej ar 225 ml mandeļu piena. Ļauj sēklām uzbriest. Vislabāk tās atstāt ledusskapī uz 12 stundām.

2. Blenderī lej atlikušo pienu, pievieno banānu un saldētās zemenes. Blendē, līdz viss ir kārtīgi sajaucies.

3. Glāzēs kārto piebriedušo čia pudiņu, tam virsū lej smūtija masu. Dekorē ar saldētām avenēm un/vai augļiem.

Līdzīgie raksti