Aldonis, Agija

Svinīga kokteiļu recepte - Prosecco un granātābolu sīrups

Piedāvājam izmēģināt kokteiļu recepti, kas ne tikai iepriecinās viesus svētkos, bet arī lieliski derēs nesteidzīgai mājas dzīves baudīšanai. Šoreiz esam sagatavojuši kokteili arī tiem, kas priekšroku dod bezalkoholiskajiem dzērieniem.

Sastāvdaļas (8 glāzēm):
- 120 g granātābolu sīrupa*
- 1 pudele Prosecco Brut

Rotāšanai:
- granātābola sēkliņas
- rozmarīna zariņi
- 50 g cukura
- kanēlis pēc garšas
- ½ tējk. pulverveida ēdamā zelta
- citrons vai laims

Pagatavošana:

Grezno glāzes ar cukura un kanēļa maisījumu – samaisi cukuru ar zelta pulveri un ieber nelielā šķīvī, lai veidotos 2-3 mm plats kanēļcukura slānis. Ar citrona miziņu nobrauc pa glāzes maliņu un tad glāzes maliņu apviļā cukurā. Katrā glāzē ielej pa ~15 g granātābola sīrupa un pielej galveno sastāvdaļu - Prosecco. Rotā ar rozmarīna zariņu, granātābolu sēkliņām un pasniedz.

*Granātābolu sīrupam
- 50 g baltā cukura
- 200 ml granātābolu sulas vai nektāra
- 1 rozmarīna zariņš (pēc vēlmes)

Uzvāri granātābolu sulu kopā ar cukuru, vāri 3-5 min, līdz sīrups sabiezē.
Pievieno rozmarīna zariņu un atstāj pilnībā atdzesēties.

 

Līdzīgie raksti