Aldonis, Agija

Šokolādes un lazdu riekstu sniega bumbas

Kad aiz loga kailos koku zarus pluinī vējš un laiks šķiet pārāk nemīlīgs, lai dotos ārā, ir īstais brīdis ķerties klāt jaunām nodarbēm, lai izgaismotu gada tumšāko gadalaiku ar sirdi sildošām emocijām. Smelies iedvesmu un pagatavo šokolādes-lazdu riekstu sniega bumbas, ar ko palutināt sevi un savus mīļos.

Sastāvdaļas:

- paciņa šokolādes cepumu
- 100 g smalki sakapātu lazdu riekstu
- 200 g pūdercukura
- 2 ĒK kukurūzas sīrupa
- 1 TK šķīstošās kafijas

Pagatavošana:

1. Mazā bļodā lej kukurūzas sīrupu un pievieno šķīstošo kafiju. Kārtīgi samaisa.

2. Šokolādes cepumus ievieto virtuves smalcinātājā un samaļ, līdz cepumi iegūst tādu konsistenci, it kā būtu smalki sakapāti ar nazi. Ja nav smalcinātāja, tos var iebērt izturīgā plastmasas maisiņā un, sitot ar virtuves rulli vai jebkuru citu cietu priekšmetu, saberzt smalkā masā.

3. Lielā bļodā ber sasmalcinātos cepumus, lazdu riekstus un apmēram 150 g pūdercukura. Apmaisa.

4. Cepumu un riekstu masai pielej pagatavoto šķidrumu. Ar karoti maisa tik ilgi, līdz viss ir kārtīgi sajaucies un izveidojusies mitra konsistence.

5. Uz cepamās pannas vai virtuves dēlīša izklāj pergamenta papīru. Ar rokām no masas saveļ nelielas bumbiņas, apviļā pūdercukurā un novieto uz cepamā papīra. Pēc 10 minūtēm apvalsta pūdercukurā vēlreiz.

Patīkamu našķošanos!

Līdzīgie raksti