Velta, Velda

Šokolāde ar riekstiem

Šokolāde ir viens no pasaulē pieprasītākajiem saldumiem un ne velti - dažādais izvēles klāsts ļauj ikkatram nobaudīt sev visiecienītāko. Bet kāpēc gan tādu nepagatavot pašiem? Mājās gatavota šokolāde ar riekstiem būs nevainojams našķis lieliem saldummīļiem.

Nepieciešams:

- 150 g piena šokolādes
- 150 g rūgtās šokolādes
- 100 g sviesta
- sadrupināti lazdu rieksti (pēc izvēles var pievienot citus riekstus vai kaltētas ogas)

Pagatavošana:

1. Šokolādi sadrupina nelielos gabaliņos un ūdens peldē izkausē kopā ar sviestu.

2. Kad šokolāde ir izkususi un sviests kārtīgi iemaisīts, pieber lazdu riekstus. Masu pārlej speciālā veidnē, bet, ja tādas nav, var izmantot cepamo pannu, kas pārklāta ar pergamenta papīru.

3. Ja vēlas pievienot papildus kaltētas ogas vai citas piedevas, tās pārkaisa pāri.

4. Liek ledusskapī, lai atdzesētu.

 

Līdzīgie raksti