Nadīna, Adīna, Ulla

Sātīgās olu maizītes

Olas ir tradicionāls Lieldienu ēdiens, kas simbolizē auglību un veselību. Dažādo variāciju un garšas dēļ tās ir izpelnījušās lielu piekrišanu teju katrā ģimenē, un it sevišķi populāras olas ir kā brokastu ēdiens. Lūk, ātri un viegli pagatavojamo olu maizīšu recepte, kas ļaus dienu iesākt ar pamatīgu enerģijas un prieka devu.

Sastāvdaļas

- maize (pēc izvēles)
- sviests
- olas
- sāls
- pipari

Pagatavošana

1. Tosterī ievieto maizes šķēles un tās tostē.

2. Pannā izkausē sviestu.

3. Ņem karstumizturīgu formu (piemēram, zaķa vai kāda cita Lieldienu simbola formā) un liek uz pannas. Formas iekšpusē iesit olu.

4. Cep uz vienmērīgas liesmas, līdz baltums sāk sacietēt.

5. Kamēr ola cepas, ar formiņas vai naža palīdzību izgriež tostermaizi olai atbilstošā formā (piemēram, ja ola ir kā zaķis, tad arī maize būs tādā pašā formā).

6. Kad ola ir gatava, izmantojot lāpstiņu, to uzmanīgi uzliek uz tostermaizes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus un pasniedz siltu.

 

Līdzīgie raksti