Bernhards, Boriss, Rojs

Pildītās olas ar zaļo zirnīšu krēmu

Lieldienas nav iedomājamas bez olām un klasiskiem svētku ēdieniem, taču šis ir arī īstais laiks izmēģināt ko jaunu – kā nekā pēc jaunas elpas pavasarī tiecas pat pati daba! Tāpēc pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā jaunu recepti Lieldienu galdam. Tās pamatā izmantots klasisks Lieldienu produkts – olas, tādēļ tik ļoti iederēsies Lieldienu svētku mielastā.

Sastāvdaļas

- 10 cieti vārītas olas
- 400 g saldētu zaļo zirnīšu
- 3 ēdamk. grieķu jogurta
- 1/2 tējk. Dižonas sinepju
- 2 ēdamk. Vusteršīras jeb Vusteras mērces
- Sāls, melnie pipari
- Redīsu asni vai citi zaļumi rotāšanai

Pagatavošana

1. Pagatavo zirņu biezeni, katliņā uzvārot ūdeni, pievienojot tam saldētus zirnīšus un vārot ~10 min, līdz tie ir pilnībā gatavi un mīksti.

2. Ūdeni nokāš, zirnīšus sablenerē viendabīgā masā.

3. Cieti novārītas olas gareniski pārgriež uz pusēm, uzmanīgi izņem olu dzeltenumus un saliek tos palielā bļodā;

4. Olu dzeltenumus saspaida ar dakšu, pievieno tiem zirņu biezeni, jogurtu, sinepes, piparus, sāli un Vusteršīras mērci. Visu kārtīgi samaisa līdz viendabīga krēma konsistencei.

5. Piepilda olas baltumus ar iegūto krēmu, rotā ar zaļumiem un pasniedz!
 

Līdzīgie raksti