Aldonis, Agija

Panna Cotta ar kokosriekstu, laimu un svaigām zemenēm

Svētku laiks tā vien mudina pamieloties ar kaut ko gardu un smaržīgu un dažādi – ar vaniļu pagatavoti ēdieni, kā arī dzērieni labi iederēsies svinīgos pasākumos, brīvdienu pusdienās. Šoreiz panna cotta - desertu klasika, tikai eksotiskākā izpildījumā.

Panna cotta ir gards, krēmīgs deserts. Šajā variantā krēms tiek vārīts uz lēnas uguns ar kokosriekstu pienu un laima miziņu. Tas papildināts ar svaigām zemenēm un grauzdētām kokosriekstu pārslām.

4 porcijas
Laiks: 2 h 15 minūtes

Sastāvdaļas:
400 ml kokosriekstu piens
2 dl saldais krējums
1.3 dl želejas cukurs
1 tējk. vaniļas cukurs
2 gab. laima miziņa

Garnējums:
250 g svaigas zemenes
1 ēd.k. grauzdētas kokosriekstu pārslas, baltā šokolāde

Pagatavošana:

1. Vāriet kokosriekstu pienu un krējumu ar ievārījuma cukuru apmēram pusminūti.

2. Tad iemaisiet vaniļas cukuru un sarīvēto laima miziņu.

3. Ielejiet atsevišķos trauciņos un ielieciet ledusskapī apmēram uz 2 stundām sacietēšanai.

4. Papildiniet panna cottu ar svaigām zemenēm, grauzdētām kokosriekstu pārslām un balto šokolādi tieši pirms servēšanas.

Lai labi garšo!

Līdzīgie raksti