Aldis, Alfons, Aldris

Lieldienu maize ar ķiploku sviestu un zaļumiem

Nav noslēpums, ka bieži vien visgardākie ēdieni ir tie paši vienkāršākie, kas neliek jums vairākas stundas stāvēt pie plīts vai mocīties ar galvassāpēm par to, vai sastāvdaļas izvēlētas pareizajās proporcijās. Nu tad šoreiz arī par to vienkāršo, bet neticami gardo - brokastu maize ar mutē kūstošo ķiploku sviestu un zaļumiem.

Sastāvdaļas

- 250g sviesta istabas temperatūrā
- 2-4 ķiploka daiviņas
- sāls
- pipari
- nedaudz citrona sulas
- rupjmaize vai kāda cita iecienīta maize
- lociņi

Pagatavošana

1. Izmantojot ķiploku spiedi, traukā izspiež ķiploku daiviņas.

2. Tajā pašā traukā liek sviestu, kas ir nedaudz izkusis istabas temperatūrā, un kārtīgi samaisa ar ķiplokiem.

3. Pievieno sāli, piparus un citrona sulu pēc garšas.

4. Ņem rupjmaizes šķēles un bagātīgi apziež ar ķiploku sviestu.

5. Sakapā lociņus un izkārto uz maizes dažādu Lieldienu simbolu formās.

6. Liek uz šķīvja un pasniedz svaigu.

Līdzīgie raksti