Rolands, Rolanda, Ronalds, Erlends

Lieldienu kēkss

Kurš gan spētu atteikties no svaiga, tikko no krāsns izņemta kēksa, kas cepts ar mīlestību un pašu rokām? Domājams, pretoties tādam kārdinājumam nemaz nav vajadzīgs – ko tādu baudīsiet, iespējams, pirmo reizi, un varbūt tieši šis gardums kļūs par ikgadēju Lieldienu tradīciju.

Lūk, gluži neierasta, bet brīnumjauka Lieldienu kēksa recepte, kas derēs gan lielām svētku viesībām, gan nelielām ģimenes sanākšanām un jo sevišķi darīs priecīgus pašus mazākos.

Sastāvdaļas:

- 360 g kviešu miltu
- 360 g sviesta
- 280 g cukura
- 2 TK cepamā pulvera
- 2 šķipsnas sāls
- 6 olas
- 30 g kakao pulvera

Pagatavošana:

1. Vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Veidni ietauko ar sviestu.

2. Bļodā liek 180 g sviesta, 140 g cukura un 3 olas. Kārtīgi samaisa. Citā bļodā jauc kopā visas sausās sastāvdaļas – 180 g miltu, 1 tējkaroti cepamā pulvera, šķipsnu sāls un kakao pulveri – samaisa. Tad pirmās bļodas masu pārlej otrājā bļodā un visu kopā kārtīgi izmaisa, lai masa būtu viendabīga.

3. Brūno masu lej veidnē un liek krāsnī. Cep 45 minūtes, pēc tam ņem ārā no krāsns un 15 minūtes atdzesē.

4. Kēksu sagriež vairākās biezās šķēlēs, ņem pa vienam ārā no veidnes un un ar cepumu vai piparkūku formiņu izspiež zaķa formu.

5. Veidni vēlreiz ietauko ar sviestu, liek atpakaļ kēksa šķēles zaķa formā un pārklāj ar pārtikas plēvi. Ievieto saldētavā vismaz uz stundu.

6. Bļodā vēlreiz jauc kopā sausās sastāvdaļas (atlikušos 180 g miltus, cepamo pulveri un sāli), tikai šoreiz bez kakao pulvera, samaisa. Citā bļodā iesit 3 olas, liek 180 g sviesta un 140 g cukura, izmaisa, tad pārlej otrā bļodā un tāpat kā ar pirmo mīklu visu kārtīgi samaisa.

7. No saldētavas ņem ārā veidni. Jau ievietotajam kēksam pārlej pāri masu tā, lai visas spraugas tiek piepildītas.

8. Liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm. Kad gatavs, ņem ārā un atdzesē.

Labai skaistas Lieldienas!

Līdzīgie raksti