Vilnis, Raimonds, Laine

Lieldienu burkānkūka

Šī ir pavasarīga kūka ar samazinātu cukura daudzumu, jo tās pamatam izmantoti saldie burkāni – kā nekā viens no spilgtākajiem Lieldienu simboliem ir tieši zaķis, kam tik ļoti piestāv burkāni!

Sastāvdaļas

- 160 g uz smalkas rīves sarīvētu burkānu
- 80 g rafnētās rapšu eļļas
- 35 g augstākā labuma kviešu miltu
- 100 g speltas kviešu miltu (tos var aizvietot arī ar augstākā labuma miltiem)
- 1/2 tējk. sodas
- 1/2 tējk. cepamā pulvera
- 1 tējk. kanēļa
- 50 g brūnā cukura
- 2 olas
- 2 saujas rupji sakapātu valriekstu
- vaniļas ekstrakts/cukurs pēc garšas

Krēmam
- 180 g rikotas siera
- 2 ēdamk. medus
- 125 g krēmsiera
- 50 g 35% saldā krējuma

Pagatavošana

1. Bļodā ielej eļļu, pievienot olas, cukuru un visu samaisa.

2. Pievieno masai cukuru un burkānus, vēlreiz kārtīgi samaisa.

3. Masā ieber miltus, kanēli, sodu, cepamo pulveri, visu sajauc.

4. Iemaisa valriekstus.

5. Mīklu ielej iepriekš ietaukotā veidnē un liek cepties līdz 180 grādu karstumam sakarsētā cepeškrāsnī.

6. Cep aptuveni 30 minūtes.

7. Kūkas pamatni pilnībā atdzesē un pārgriež gareniski uz 2 daļām, iegūstot 2 plānas biskvīta plātnes.

8. Gatavo krēmu – saputo rikotas sieru, krēmsieru, saldo krējumu un medu.

9. Pusi krēma vienmērīgi izklāj uz atdzesētā biskvīta plātnes.

10. Pa virsu krēmam liek otru biskvīta plātni un uz tās – atlikušo krēmu.

11. Rotā svētku noskaņās un bauda labā kompānijā!

 

Līdzīgie raksti