Ignats, Virgīnija

Ēdamais Ziemassvētku vainags

Lai tradicionālos svētku ēdienus papildinātu ar jaunām receptēm, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI aicina izmēģināt ēdienu, kas ne tikai labi garšos, bet arī vizuāli rotās jūsu svētku galdu.

Sastāvdaļas:

Siera bumbiņām

- 100 g fetas siera ar samazinātu tauku saturu
- 60 g krēmsiera
- 40 g smalki sarīvēta parmezāna siera
- 30 g smalki sakapātu pistāciju vai citu riekstu
- 20 g melno sezama sēklu
- ~100 g rozmarīna zariņu
- ķiršu tomātiņi
- olīvas
- saulē kaltēti tomāti

Pagatavošana:

1. Bļodā ar dakšiņu sajauc visus sierus viendabīgā maisījumā un no iegūtās masas ar rokām veido nelielas bumbiņas. Liec tās saldētavā uz 20 min.

2. Atdzesētās bumbiņas apviļā sezama sēklās un pistācijās, ievieto tās ledusskapī, kamēr sagatavo vainagu.

3. Uz liela šķīvja aplī izkārto rozmarīna zariņus – tā, lai aplis atgādina vainagu. Uz rozmarīna virsū kārto iepriekš pagatavotās siera bumbas, olīvas, ķiršu tomātiņus un saulē kaltētus tomātus. Ja ir vēlme,  vainagu var papildināt arī ar citām uzkodām.

Līdzīgie raksti