Biruta, Mairita, Bernedīna

Dzirkstošā vīna kokteilis ar avenēm, līčijām un timiānu

Ja aizvadītajām Jaunā gada svinībām tika sagādāts pārāk daudz dzirkstošā vīna vai kāda reibinoša Prosecco pudele atradās Ziemassvētku veča dāvanu maisā un tā vēl arvien gaida savu “iznācienu”, dzērienu un vīnu zemo cenu veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā oriģinālu recepti Prosecco kokteilim ar avenēm, līčijām un timiānu.

Prosecco kokteilis ar avenēm, līčijām un timiāna noti

Sastāvdaļas (4 glāzēm)

- 1 pudele sausā Prosecco vai cita dzirkstošā vīna
- 200 g svaigu, saldētu vai kaltētu aveņu
- 80 g cukura (4-5 ēdamk.)
- 200 g līči
- 100 ml ūdens
- Timiāna zariņi
- Ledus kubiņi

Pagatavošana

1. Gatavo aveņu - līčiju sīrupu. Līčijas nomizo un izņem kauliņus (pēc notīrīšanas jāpaliek ap 100 g nomizotu augļu). Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno tam avenes un līčijas kopā ar cukuru un timiāna zariņu. Visu vāri aptuveni 3 -5 min, līdz sīrups nedaudz sabiezē. Sīrupu rūpīgi izberz caur sietu, lai iegūtu iespējami vairāk augļu biezumu, tad pilnībā atdzesē.

2. Katras glāzes pamatnē lej nedaudz sīrupa, pievieno tam ledu un piepildi glāzes ar dzirkstošo vīnu.

3. Pasniedz, rotājot ar timiāna zariņiem.

Līdzīgie raksti