Aldonis, Agija

Cūkgaļas fileja ar vieglo mārrutku mērci

Sena paruna vēsta, ka vīrieša mīlestība iet caur vēderu, tāpēc, lai, svinot Valentīndienu, izdotos pārsteigt mīļoto ar sātīgu un garšīgu mājās gatavotu maltīti, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā recepti Mīlestības svētku svinētājiem. Lai arī receptes izstrādātas, domājot par to, kā svētkos īpaši iepriecināt stiprā dzimuma pārstāvjus, gardos ēdienus noteikti novērtēs arī dāmas!

Sastāvdaļas

- ~500 g cūkgaļas filejas (gaļu pirms gatavošanas paturiet istabas temperatūrā)
- 10-12 timiāna zariņi
- 2 rozmarīna zariņi
- 1 ēdamk. rapšu eļļas
- sāls, melnie pipari pēc garšas
- 2 ēdamk. citronu sulas

- 250 g turku jogurta
- 2 ēdamk. mārrutku
- 1 ēdamk. citronu sulas
- 1 tējk. kaltēta oregano
- 1/4 tējk. maltā koriandra
- sāls, melnie pipari pēc garšas

- svaigi vai cepti dārzeņi pasniegšanai

Pagatavošana

1. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem un izklājiet cepeškrāsns pannu ar cepamo papīru. Izkārtojiet uz cepampapīra timiāna un rozmarīna zariņus.

2. Cūkgaļas fileju ierīvējiet ar eļļu, citrona sulu, sāli un pipariem.

3. Uz sakarsētas sausas pannas strauji apcepiet fileju no katras puses aptuveni 2 minūtes.

4. Tad lieciet fileju uz cepampannā izkārtotajiem timiāna un rozmarīna zariņiem, dažus timiāna zariņus uzlieciet filejai virsū, iespiežot tos gaļā. Filejas gabalus var aptīt ar diegu, timiāna zariņus pietinot klāt gaļai.

5. Sagatavotās filejas lieciet cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm. Izņemiet no cepeškrāsns un ietiniet fileju folijā uz ~10 minūtēm, lai gaļa atpūstos.

6. Pagatavojiet mērci, bļodā samaisot jogurtu, mārrutkus, citrona sulu, oregano, koriandru, sāli un piparus.

7. Pasniedziet fileju kopā ar iecienītiem dārzeņiem un pagatavoto jogurta-mārrutku mērci.

Līdzīgie raksti