Lauris, Norberts

Aromātiskas pankūkas ar kanēli

Jūs taču zināt tās kārdinošās, krāsnī ceptās kanēļmaizītes… Šis ir kaut kas tikpat labs jūsu garšīgākajiem brokastu rītiem. Kanēļa un cukura pildījums, kas paslēpies pankūkā, piešķirs rītiem pavisam citas nokrāsas.

Sastāvdaļas
(Porciju skaits – 4)

Pildījums
- 60 g sviests
- 90 ml cukurs
- 1 tējk. Santa Maria kanēlis, malts

Pankūkas
- 110 g milti
- 2 tējk. Santa Maria cepamais pulveris
- 0.5 tējk. sāls
- 240 ml piens
- 1 gab. ola
- 1 ēd.k. augu eļļa

1. Pagatavo kanēļa pildījumu. Bļodiņā samaisa izkausētu sviestu, cukuru un kanēli. Visu liek konditorejas maisā.

2. Bļodā sajauc pankūku mīklu – miltus, cepamo pulveri un sāli, tad pievieno pienu, eļļu un sakultu olu. Samaisa mīklu.

3. Cep pankūkas. Uz mazas vai vidēji mazas uguns pannā lej eļļu, uzkarsē, pannā lej mīklu. Mīklā iespiež kanēļa pildījuma virpulīti, un, kad parādās burbulīši, met pankūku uz otru pusi. No otras puses cep aptuveni 15–20 sekundes, lai kanēļa pildījums neiztek ārā.

4. Ņem nost pankūku, notīra pannu, ieeļļo un cep nākamo.

5. Pankūkas pasniedz ar kļavu sīrupu vai medu.

Līdzīgie raksti