Aldonis, Agija

Vecmeitu/ vecpuišu ballīte: par to, kas vienmēr aktuāli

Pirms ķeries klāt pie pirmskāzu ballītes organizēšanas, Tev jāzina, kā rīkoties, lai gan ballītes “vaininiekiem”, gan viesiem šis trakulīgais pasākums liktos interesants un jautrs. Turklāt, visiem par to vēl ilgi saglabātos patīkamas atmiņas.

Kas rīko pirmskāzu ballīti ?
Pimskāzu ballīti rīko jebkurš cilvēks, kas ir tuvs līgavai/līgavainim. Vecmeitu ballīti parasti organizē vedējmāte, kāda tuva draudzene, darba kolēģe vai radiniece, savukārt,  vecpuišu ballīti - vedējtēvs, tuvs draugs, kolēģis vai radinieks.

Vai tiešām labākais laiks ballītes norisei ir nedēļa pirms kāzām?
Par ballītes norisei atbilstošāko laiku parasti uzskata vismaz nedēļu pirms kāzām. Galvenais, lai uz ballīti var ierasties līgava/ līgavainis, un visi šim pasākumam plānotie viesi. Kā neatbilstošākais laiks ballītei būtu diena pirms pašām kāzām.

Vai vecmeitu ballīte jānotiek tai pašā dienā, kad vecpuišu ballītei?
Vecmeitas un vecpuiša ballītes norise vienā dienā noteikti nav obligāta. Turklāt, varbūt līgavai tiek rīkota vecmeitu ballīte, bet līgavainim- nē. Tomēr jāatceras, ka vecmeitas un vecpuiša ballītes rīkošanai vienā laikā ir arī savs labums - topošajam līgavainim vai līgavai nav jāpavada vakars nervozējot, vēl trakāk- “slapstoties” ap pasākuma vietu.

Vai uz vecmeitu/ vecpuišu ballīti var aicināt arī tos, kuri nav plānoti kāzu viesu sarakstā?

Nebūtu gluži pieklājīgi, ja uz pirsmkāzu ballīti aicinātie viesi netiek ielūgti uz kāzām. Cilvēkam, kas apņemas sarīkot vecmeitu/vecpuišu ballīti noteikti jāuzzina kādi cilvēki ir kāzu viesu sarakstā. Izņēmums varētu būt tikai tad, ja kāzas jaunais pāris plāno svinēt tikai ģimenes lokā.

Vai uz vecmeitas ballītes pasākumu var aicināt arī mammu? Un kā ir ar topošo vīramāti?

Šeit noteikti domas dalīsies. Ja līgavai nav iebildumu pret gados vecāku cilvēku  klātbūtni un pirmskāzu ballītes pasākumā nav plānotas pārāk lielas un šokējošas ēverģēlības, kāpēc ne? Turklāt, aizvien vairāk trakulīgo un nerātno ballīšu vietā striptīzu, alkoholisko dzērienu pārmērīgu lietošanu, “krāniņ kūku” baudīšanu aizstāj cita veida nodarbes, piemēram, atpūta un relaksācija SPA centrā, trauku apgleznošana, foto sesijas, u.tml. Cilvēki un to  attiecības ir tik dažādas, ka, iespējams, ka kāda vēlētos šādā pasākumā viesu vidū ieraudzīt arī savu vīramāti. Par to noteikti lemj pati līgava.

Vai pirmskāzu ballīte var tikt rīkota kā pārsteiguma ballīte līgavai vai līgavainim?

Viss atkarīgs no tā, vai līgavai/ līgavainim tas būtu patīkams pārsteigums. Ja ir pilnīga pārliecība, ka viņiem nekas nebūtu iebilstams un ballītes norisei izvēlēts īstais laiks, kāpēc ne?

Vai ballītes scenārijs tās organizatoram jāpārrunā ar līgavu/ līgavaini?

Tā kā vecmeitu/ vecpuišu ballīti rīko par godu līgavai/ līgavainim, visām ēverģēlībām tomēr būtu jāsakrīt ar viņu vēlmēm. Šis parasti ir grūtākais uzdevums- ievērot līgavas/ līgavaiņa vēlmes un saglabāt pārsteigumu.

Kas tradicionāli ir šādu ballīšu scenārijā?
Neiztrūkstoša ir dažādu trakulīgu uzdevumu veikšana, īpašs šim pasākumam paredzēts apģērbs vai aksesuāri (parūkas, velna radziņi, zaķa ausis, krekliņi ar īpašu apdruku, piemēram, “Esmu atradusi muļķi, kas turpmāk par mani maksās”,  “Game over!”, “Par vēlu, džeki! Vēl viens reāls zaķis aiziet gar degunu”, “Jāņa pēdējie mirkļi brīvībā”), alkoholisku dzērienu, īpaši vecmeitu/vecpuišu ballītei paredzēta dizaina tortes baudīšana.

Vai pirmskāzu ballītē ir pieņemts apdāvināt topošo līgavu/ līgavaini?
Pati ballīte jau ir kā dāvana. Arī dažādu izdarību un atrakciju atribūtus var uzskatīt par sava veida līgavas/līgavaiņa apdāvināšanu. Bet, ja vēlas pasniegt īpašu dāvanu šī pasākuma ietvaros, īstais laiks “kutelīgai” un humora pilnai dāvanai. Kad tad, ja ne tagad...

Kas sedz vecmeitas/ vecpuišu ballītes izdevumus?
Par pirmskāzu ballīti nemaksā ne līgava, ne līgavainis. Pirmskāzas ballītes izdevumus parasti sedz paši pimskāzu ballītes viesi.

Jaunākie raksti