Pagaršot pārtikas audzētāju, ražotāju un gardu ēdienu gatavotāju sarūpēto maltīti, kā arī iegūt papildus informāciju par ikdienas ēšanas uzvedību un paradumiem varēs Torņa ielā pie Jēkaba Kazarmām, no Smilšu ielas līdz Jēkaba ielai.
Svētku apmeklētāji varēs iegūt informāciju par pārtikas bioloģisko daudzveidību, tās aizsargāšanu un tradīcijām. Būs lieliska iespēja satikt pārtikas audzētājus un ražotājus, nodibināt personiskos kontaktus un uzzināt kā no svaigiem produktiem pagatavot gardu maltīti. Priekšnesumos uz skatuves varēs vērot ēdiena tapšanu. Varēs iegūt arī ēdienu receptes un iegādāties tos pagaršošanai – izglītojošas aktivitātes un darbnīcas būs interesantas gan pieaugušajiem, gan bērniem. Garšas darbnīcās varēs mācīties kā garšo labs ēdiens un kādus produktus izvēlēties veikalā vai tirgū, kā arī būs iespēja iepazīties ar Madagaskaras vaniļas audzēšanas niansēm un nogaršot ēdienus ar vaniļu.
Mārtiņš Rītiņš biedrības "Slow Food Rīga" valdes priekšsēdētājs: "Esam ne tikai aicinājuši pasākumā piedalīties zemniekus un restorānus, bet apvienojuši tos kopīgas maltītes gatavošanā. Katra ēdiena gatavošanā tiks izmantota vietējo zemnieku produkcija un turpat blakus restorānam būs sastopami paši zemnieki vai ražotāji, kas varēs pastāstīt par savu produkciju. Tāpat arī pasākuma apmeklētāji varēs iegādāties šos ēdienus, paņemt receptes un nodibināt kontaktus ar zemniekiem, lai arī turpmāk savām maltītēm varētu iegādāties vietējos un sezonālos produktus."
"Ar savu ikdienas uzvedību un paradumiem iedzīvotāji ietekmē pilsētas attīstības virzienu. Ar "Garšas meistaru ielu" mēs uzsākam vērienīgu projektu, kur sadarbībā ar lokāliem NVO un citām Eiropas pilsētām meklēsim labākos risinājumus kā ikviens var mainīt savus paradumus, lai neietekmētu klimata pārmaiņas un pasaules resursu samazināšanās," saka Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājs Uldis Jansons.
"Garšas meistaru ielas" pasākums tiek organizēts Eiropas Savienības finansētā projektā 4CITIES4DEV: "Piekļuve labai, tīrai un taisnīgai pārtikai: pārtikas kopienu pieredze" ietvaros. Rīga kopā ar vadošo partneri – Turīnu (Itālija), kā arī ar Tours (Francija), Bilbao (Spānija) un starptautisko organizāciju "Slow Food International" divu gadu laikā izglītos savus iedzīvotājus par pārtikas bioloģisko daudzveidību un katra patērētāja ietekmi uz globāliem procesiem. Patērētājiem tiks izskaidrots jēdziens "pārtikas kopiena", iesaistot patērētājus dažādās spēlēs, diskusijās un citās aktivitātēs. Paredzēta arī Rīgas skolu iesaiste: sadarbība ar skolēniem, skolotājiem, skolas ēdnīcām.