Sebastians, Konrāds

Noteiks Latvijā labāko vīnzini

Lai noteiktu Latvijas labāko vīnzini un popularizētu vīna kultūru, 7. un 8. septembrī notiks 2011. gada Latvijas Vīnziņu konkurss, informē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 pārstāve Ilze Stebera.

7. septembrī konkursa pusfinālā "Hotel Jūrmala SPA" telpās vīnziņu zināšanas tiks pārbaudītas teorētiskajā testā, kā arī vīna novērtēšanas un vīna pasniegšanas (dekantēšanas) mākslā. Savukārt 8. septembrī starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food 2011" laikā Ķīpsalā norisināsies konkursa lielais fināls, kurā sacentīsies četri labākie kandidāti. Fināla dalībnieki sacentīsies dzirkstošā vīna pasniegšanā, stipro alkoholisko dzērienu un vīnu "aklajā”"degustācijā, meklēs kļūdas dzērienu kartē, kā arī sniegs rekomendācijas ēdienu un dzērienu saderībā.

"Ja pērn "Riga Food" laikā Latvijas labākie vīnziņi rādīja paraugdemonstrējumus, tad šogad tās būs īstas sacensības. Tas būs atraktīvs pasākums, kur ikviens varēs klātienē vērot Latvijas labāko vīnziņu uzstāšanos un cīņu par vērtīgām balvām, kā arī par tiesībām pārstāvēt Latviju Starptautiskajā Baltijas someljē konkursā jau šā gada oktobrī," stāsta Latvijas Vīnziņu asociācijas valdes loceklis Mārcis Mitrevics.

Tie vīnziņi, kas nebūs iekļuvuši konkursa finālā, 8. septembrī Ķīpsalā sacentīsies Mazajā finālā, kura uzdevums būs pudeli šampanieša vai dzirkstošā vīna pēc iespējas precīzāk izliet žūrijas noteiktā glāžu skaitā.

Latvijas Vīnziņu asociācija skaidro, ka vīnzinis restorānā vai veikalā atbild par vīna iepirkumiem, to pareizu uzglabāšanu un pārdošanu. Vīnzinis būs tas, kurš noskaidros, ko cilvēks vēlas sagaidīt no vīna, ieteiks dzērienu un paskaidros, kāda būs ēdiena saderība ar vīnu, lai tā izgaršošana tik tiešām radītu baudu. Vīnziņa zināšanas nebūt neaprobežojas tikai ar vīnu, viņam jāprot orientēties arī stipro dzērienu, kā arī tējas un kafijas pasaulē.

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Riga Food 2011" notiks no 7. līdz 10. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi "Riga Food 2011" papildina Gastronomijas festivāls, plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.

Jaunākie raksti