Sebastians, Konrāds

„Lielā Ēdamiela” turpina vērienīgo ceļojumu pa Latviju

No 14. līdz 17. jūlijam Kuldīgā, 30. jūlijā Cēsīs, bet 6. augustā Bauskā būs neparastu našķu un ēdienu iepazīšana pie visgarākā galda Latvijā pasākumā "Lielā Ēdamiela".

"Lielā Ēdamiela", kas ieguvis savu popularitāti kā neparastu ēdienu un našķu iepazīšanas pasākums ar visgarāko galdu, šovasar devies turnejā pa Latvijas pilsētām, lai iepazīstinātu šo pilsētu nozīmīgāko pasākumu apmeklētājus ar ēdieniem no visas pasaules.

"Lielajā Ēdamielā" katram ir iespēja arī nobaudīt izcilus Latvijas tradicionālos ēdienus – zivju kūpinājumus, maiznieku un siera sējēju meistardarbus un pieredzējušu miesnieku radītus gaļas ēdienus. Ēdamielā apmeklētāji var uzzināt ēdienu gatavošanas noslēpumus, piedalīties spēlēs un degustācijās. Neatņemama "Lielās Ēdamielas" sastāvdaļa ir garākais galds – vieta, kur satikties ar kaimiņiem, paziņām un draugiem vai varbūt – sapazīties ar svešiniekiem un nodibināt jaunas pazīšanās.

"Lielā Ēdamiela" šogad svin piecu gadu jubileju un vērienīgais ceļojums pa Latviju ir saistīts arī ar šo jubileju. Līdz šim "Lielā Ēdamiela" notikusi Rīgā, pilsētas svētku ietvaros, taču šogad Rīgā pasākums nenotiks.

"Lielā Ēdamiela" savas pastāvēšanas laikā piedāvājusi daudz un dažādus garšu pārsteigumus: 2007. gadā, kad notika pirmā "Lielā Ēdamiela", tās organizatori aicināja nobaudīt Latvijas novadu un citu tautu virtuvi – ēdiena meistari piedāvāja gan nacionālo ēdienu klāstu, gan meksikāņu virtuves gardumus, gan arī eksotiku – strausa gaļu un olas. 2008. gadā Ēdamiela turpināja piedāvāt eksotiskus ēdienus – apmeklētāji tika pārsteigti ar Vidusjūras reģiona virtuves gardumiem, Vidusāzijas plovu, tradicionālajiem Kaukāziešu ēdieniem un pat suši. 2009. gadā "Lielā Ēdamiela" pirmo reizi organizēja "Garšu un smaržu laboratoriju" – īpašu atrakciju ikvienam, kas vēlējās pārbaudīt savas maņas ēdienu un našķu atpazīšanā. 2010. gadā Lielās Ēdamielas moto bija aktīvais, sportiskais dzīvesveids un veselīgs uzturs. Katrs tirgotājs bija sagatavojis īpašo "Lielās Ēdamielas" veselīgo ēdienu, 2010. gadā pirmo reizi notika arī "Lielās Ēdamielas" pavāru šovs – sacensība.

"Lielās Ēdamielas" turneja sākusies jau 2. jūlijā ar viesošanos Jēkabpils pilsētas svētkos, 9. jūlijā Ēdamiela svinēja Jūras svētkus Liepājas promenādē, savukārt Kuldīgas pilsētas svētkos "Dzīres Kuldīgā" "Lielā Ēdamiela" viesosies četras dienas – no 14. līdz 17. jūlijam, 30. jūlijā Ēdamielas labumus Pils dārzā varēs baudīt cēsnieki un Cēsu pilsētas viesi, bet 6. augustā garšu turneja noslēgsies Bauskas novada svētkos.

Jaunākie raksti