Alīna, Sandris, Rūsiņš

Mākslas dienas 2010 Āgenskalna radošajā studijā

24.aprīlī "Mākslas dienas 2010" ietvaros Āgenskalna radošajā studijā no plkst.11:00 līdz plkst.15:00 būs apskatāma zīmējumu izstāde „Nāc man līdz!’. Tas ir arī aicinājums ieraudzīt, cik sarežģīts ir mākslas darba tapšanas ceļš, jo bez zināšanām zīmēšanā par mākslinieku kļūt būtu grūti. Nāc līdzi un ieraugi kā top māksla!

Izstāde piedāvā iepazīties, cik daudzveidīgi un interesanti var būt zīmējumi! Cik mākslinieku, tik ideju, rokrakstu un iespēju. Izstādē piedalās Dina Ābele, Jāzeps Pīgoznis, Neonilla Medvedeva,  Ivonna Zīle, Gundega Tūtāne, Igors Bernāts, Elīna Zunde, Ieva Lapiņa un daudzi citi mākslinieki un LMA studenti.

Zīmējums kā neatkarīgs mākslas veids, kā sagatave gleznai, kā mācību process. Zīmējums var būt skice, kas palīdz fiksēt mākslinieka ideju, zīmējums, kas parāda mākslinieka ieceri konkrētai gleznai, noslīpējot kompozīciju, perspektīvi, tēlu atrašanos vietu, zīmējums var būt skrupulozi izstrādāts. Arī zīmējuma tehnikas var būt visdažādākas – zīmulis, spalva, flomāsters, krītiņi, ogle, sangīna. Zīmējums var būt uz papīra, audekla, kartona.

Plkst.14:00 radošajā studijā notiks improvizēta mākslinieku darbu izsole, bet no plkst.11:00 līdz plkst.14:00 norisināsies atvērto durvju diena, kuras laikā ciemiņi varēs liet papīru, zīmēt, filcēt.

Vairāk informācijas par pasākumu: www.agenskalnastudija.lv

Jaunākie raksti