Gunta, Ginta, Gunda

Izstāde „Bezgalīga sievišķība” kultūras pilī „Ziemeļblāzma”

No 2018. gada 28. oktobra līdz 31. decembrim katru dienu no plkst. 9.00 līdz 19.30 kultūras pils “Ziemeļblāzma” izstāžu zālē būs apskatāma mākslinieces Elizabetes Melbārzdes darbu izstāde “Bezgalīga sievišķība”.

Glezniecība ir meditācijas process, kuras rezultāts ir attēls. Tajā veidojas strukturētas kompozīcijas, kurās bezgalības bāzes līnija ir horizonts. Aktualizējot noskaņu, sajūtu krāsu gammas un grafiskos attēlus, turpinās esamības sajūtas vizualizācijas tēma.

Paplašinot krāsu iespējas ar atstarojošo krāsas komponentu, ir atrasta pilnīgi jauna nianse. Šīs izmaiņas krāsu gammā un vizuālā attēla pieraksts ir ideju avots. Bezgalīgs klusums, visums. Bezgalīga mīlestība. Kā izskatās bezgalība? Mēģināt uzgleznot sajūtu, kā ir būt sievietei. Tā ir idejas, līnijas un krāsas mijiedarbība.

Māksliniece Elizabete Melbārzde ir ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļā un izstādēs piedalās jau kopš 1995. gada. Mākslas darbi atrodas privātās kolekcijās Latvijā, Anglijā, Francijā, Vācijā, Krievijā, ASV, Islandē, Kanādā, Dānijā, Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā, Spānijā, Itālijā.

Ieeja izstādē bez maksas.

Jaunākie raksti