Alīna, Sandris, Rūsiņš

Jelgavā norisināsies \"Stādu dienas 2010\"

Šo sestdien, 24. aprīlī notiks jau trešā Vislatvijas Lielā Talka, kuras laikā katru aicinām sakopt savu pilsētu, savas mājas un tuvāko apkārtni. Savukārt, lai vide, kurā dzīvojam būtu ne tikai sakārtota, bet arī krāšņa un ziedoša, aģentūra „Kultūra” un Latvijas Lauksaimniecības universitāte, nākamās nedēļas nogalē (1. un 2. maijā), ielūdz, uz ikgadējām „Stādu dienām” Jelgavas pils teritorijā.

„Stādu dienas” ir Zemgalē plašākā stādāmo materiālu iegādes vieta, kur vienkopus savu produkciju piedāvās 140 stādu audzētavas, zemnieku saimniecības, individuālie audzētāji, selekcionāri, amatnieki, dārzu inventāru un aprīkojumu ražotāji no visas Latvijas.

Šis ir arī izglītojošs pasākums, kur no praktiķiem – stādu audzētājiem ar lielu pieredzi, iegūt individuālās konsultācijas materiālu aprūpē, kā arī uzzināt par dažādām novitātēm augu klāstā un aktualitātēm ainavu arhitektūrā. Ņemot vērā to, ka pēdējos gados palielinās bažas par augu kaitēkļiem un slimībām, plaši pārstāvēts būs arī augsnes uzlabotāju klāsts un „augu medikamenti”.

Pasaulē un Latvijā aizvien palielinās interese par veselīgu dzīvesveidu, uzturā lietojot pašu audzētus ekoloģiski tīrus produktus – bagātīgu augļu koku un ogu krūmu sortimentu sarūpējusi "Pūres dārzkopības izmēģinājumu stacija” u.c.

Pasākuma laikā tiks organizēta automašīnu stāvvieta pļavā pretī Jelgavas pilij. Domājot par apmeklētāju ērtībām, lielo augu pircēji varēs saņemt caurlaides (pie pārdevējiem) iebraukšanai pils teritorijā. Uzzini vairāk: www.kultura.jelgava.lv

Aicinām, „Stādu dienas” pavadītu ģimenes lokā, jo paralēli tirdzniecības sektoram, būs plaša kultūras programma pie Jelgavas pils, bet mazajiem, bērnu atrakciju pilsētiņa Pils saliņā.

1. maijs
9.00 - 17.00 Darbojas tirdzniecības sektors
11.00 - 15.00 Stādu dienas atklāšana un koncerta programma ar Dailes teātra aktieriem Vari Vētru, Jāni Paukštello, Andri Bērziņu un Juri Vaivodu, kā arī pūtēju orķestri „Rota”, tautas deju ansambļiem „Lielupe” un „Diždancis”, grupu „Pilnmēness” un deju studiju „Intriga” u.c.

2. maijs
9.00 - 15.00 Darbojas tirdzniecības sektors
11.00 - 15.00 Kultūras programma ar bērnu un jauniešu centra „Junda” popgrupu „Lai skan”, LTV konkursa „Balss pavēlnieks” laureātiem – vokālajām grupām „The Sound”, „Odziņa” un „Nianse”, tautas deju ansambļiem „Lielupe”, „Laipa” un „Ozolnieki”, BJC „Junda” breika studiju u.c.

„Stādu dienu” laikā, pēc ziemas sezonās, būs atvērta Rundāles pils muzeja ekspozīcija Jelgavas pilī - "Kurzemes hercogu kapenes".
Izstāžu telpās līdzās kapenēm izstādīti restaurētie tērpi un vēsturiskas ziņas par tur guldītajām personām.

Pils salas ziemeļdaļā, kur atrodas Lielupes palienes pļavas, kas ir izcila starptautiska mērogā dabas teritorija, un tajās „saimnieko” 30 savvaļas zirgi.

Jelgava ir pirmā pilsēta Latvijā, kur savvaļas zirgi mitinās pilsētas teritorijā. Šie gaiši brūnie neliela auguma zirgi ar melnu svītru pār muguru ir iecienīts pilsētas apmeklētāju galamērķis.

Ieeja „Stādu dienās 2010” ir bez maksas!

Jaunākie raksti