Vēsma, Fanija

Jolanta Gulbe: “Mūzika un rotas ir veids, kā sevi izteikt”

Dziedātāja Jolanta Gulbe jau gadiem apbur ar savu šarmu un izjustu balss skanējumu. Savukārt, rotu darināšana ir viņas nesenais atradums, ar ko piepildīt savu sievišķīgo vēlmi radīt skaistas lietas ne tikai uz skatuves, bet arī ikdienā.

Kā atzīst Jolanta, dažkārt tieši rotu darināšana koncertu aizkulisēs ir viņas relaksācijas veids, jo ikdienas atbildība - ģimene, bērni un darbs prasa savu laiku, tādēļ sevis palutināšanai pēc katra koncerta ne vienmēr atliek laika. Pašlaik ārpus savas radošās darbības viņa izvairās apmeklēt publiskus pasākumus, lai vairāk atpūstos kopā ar ģimeni, paceļotu, kā arī apgūtu  ko jaunu.
Rotu meistarošana ir tas, kas viņu iedvesmo!


Jūs jau pusgadu esat ne tikai mūziķe, bet arī sertificēta rotu darinātāja...
Ideja par mācīšanos rotu kursos pieder mani vīramātei - Birutai Magelei. Man pašai pat sapņos nebija ienākusi doma, ka es varētu ar ko tādu nodarboties, bet tas izrādījās skaists un aizraujošs  process, ko es atklāju tikai pēc pirmās nodarbības.
Kad aizraujos,  tad ņemu savu "kodaļu" visur līdzi, gan uz koncertiem, gan uz mūzikas skolu nodarbību starplaikos!
Sākumā, kad mācījos kādu jaunu tehniku, darināju  rotas pat pa naktīm…
Iedvesma rodas no tā, ka paši akmeņi ar savu izskatu it kā pasaka priekšā, kam tā būtu domāta un kādai rotai vajadzētu izskatīties.

Kādi ir Jūsu iecienītie rotu materiāli?
Man vislabāk patīk strādāt ar pusdārgakmeņiem, kā koraļļi, ametists,  tirkīzs, Swarovski kristāli. Starp citu savam vīram Denisam savēru vienu no pirmajām rotām - ap  roku liekamas granātakmeņu krellītes…

Vai rotas dariniet pārsvarā priekš sevis?
Līdz šim esmu gatavojusi rotas dāvināšanai saviem tuvajiem, tagad beidzot arī pati sev šo to izgatavoju. Man kādreiz bija sapnis, ka es gribētu sev daudz dažādu skaistu rotu, bet nekad nevarēju iedomāties, ka tas būs iepējams caur manis pašas roku darbu!


Cik svarīgi Jums vispār ir pucēties?
Ikdienā man tas vairs nav tik svarīgi, galvenais ir mana iekšējā brīvības un piepildījuma sajūta. Arī kosmētiku ikdienā lietoju minimāli, man svarīgāks ir  veselīgs miegs, sports, pareiza pārtika un liels ūdens patēriņš. Manā kosmētikas maciņā šobrīd dominē vien acu tuša, zīmulis un lūpu balzāms.

Vai ikdienā vairāk saņemat komplimentus par izskatu vai  balsi?
Bija laiks, kad balss “bija greizsirdīga” uz manu izskatu, taču tagad  viss ir nostājies savās vietās! Savs laiks balsij, savs laiks  izskatam.

Vai Jūsu rotiņām un mūzikai ir kāds kopsaucējs, ko varētu dēvēt arī par Jūsu skatījumu uz dzīvi kopumā?
Gan mūzika, gan rotas ir otršķirīgas lietas, bet tas ir veids, kā sevi  caur to varu izteikt un tās dara manu dzīvi daudz krāsaināku un  bagātāku.  Bet dzīvi kopumā es uztveru nopietni, nevis kā spēli, jo tā ir Dieva dāvana un es  jūtos atbildīga par to, kā  dzīvoju!

Jaunākie raksti