Aldonis, Agija

Markus Riva Valentīndienu sagaida brīva puiša statusā

Veikalu plauktiņos skaisti stāv sarindotas sirsniņas, ziedu pārdevēji priekā berzē rokās – jā, tuvojas Valentīndiena. Citi vien dusmīgi norauc, ka tā tikai tāda komercija vien esot, citi atkal plāno, kā saviem mīļotajiem sagādāt romantisku pārsteigumu. Bet ko šajā dienā dara dziedātājs Markus Riva...

Markus, kāda ir tava attieksme pret Valentīndienu?
Es nekad neesmu šos svētkus īpaši svinējis, jo, manuprāt, savu draudzeni var lutināt katru dienu, visa gada garumā. Šobrīd gan man nav otrās pusītēs, līdz ar to, jautājumus par to, kā pavadīt šos svētkus ar savu mīļoto, man nemaz nav aktuāls. Šogad šos svētkus atzīmēšu, ar sava otrā studijas albuma Songs from NYC materiālu un pirmo singlu Love To You prezentēšanu klubā Crystal. Šoreiz savus klausītājus iepazīstināšanu ar ko jaunu, kaut ko atšķirīgu no iepriekš dzirdētās daiļrades. Koncerta laikā tiks pirmatskaņotas arī citas topošā albuma dziesmas. Koncertā dzirdamās dziesmas ir tapušas aizvadītā gada vasarā, kad uzturējos Ņujorkā, Amerikā.

Vai Tu esi romantiķis?
Jebkurš mākslinieks savā ziņā ir romantiķis. Bez emociju caurstrāvojumu taču nav iespējams uzrakstīt nevienu dziesmu. Mīlestība ir visa pamatā!

Tavuprāt, kādas ir romantisku jūtu apvirmotas attiecības? Kuras ir tās nianses, kas ikdienas rutīnai liek izzust?
Nezinu, piemēram, tā pati Valentīndiena. Visapkārt ir vienas vien sirsniņas, bet visdziļākajā būtībā, tā taču nav nekas vairāk, kā klaja komercija. Otro pusīti ir jālutina visa gada garumā. Un ne vienmēr, lai to izdarītu, nepieciešama liela nauda.
Svarīgāk par to ir cieņa un savstarpējā mīlestība. Sajūta - būt kā vienam!

Sievietēm taču patīk, ka viņas lutina....
Protams, ka arī man patīk lutināt sievietes!

Vai Tev atmiņā ir palicis kāds īpašs radiņš?
Sen neesmu gājis uz randiņiem. Jāpadomā. Atceros gan, tas notika šogad Ņujorkā.
Man nebija īpaši daudz brīvo līdzekļu, taču tas nebūt man neliedza noorganizēt jauku randiņu. Es uzaicināju meiteni uz tikšanos. Tas bija ļoti romantiski. Bija vasara, ļoti skaista diena. Satikāmies, nopirkām picu un gājām uz parku skatīties kino. Tur ik pirmdienu rādīja vecās filmas. Tas bija ļoti forši. Šis randiņš man vēl joprojām ir palicis atmiņā.

Popularitāte sev līdz nes arī vairākus negatīvus aspektus, viens no tiem – privātās dzīves iztirzāšana publiskajā telpā. Vai tev arī ar to ir nācies saskarties? Vai esi pamanījis, ka meitenes ar tevi grib iepazīties tikai tāpēc, ka esi Markus Riva?
Jā, ir bijuši tādi gadījumi. Cilvēkiem patīk iepazīties ar personām, kuras reiz redzējuši TV ekrānā vai šķirstot žurnālu. Un tu nekad nevari būt pārliecināts, vai kāds ar tevi iepazīstas kā ar Miķeli, personu, kura viņam šķiet interesanta, vai arī tikai ar dziedātāju Markusu Rivu. Daudz patīkamāk ar cilvēkiem iepazīties ir tad, ja viņš par tevi neko nezina. Par laimi mana popularitāte nav tiki liela, lai mani uz ielas atpazītu visi. Piemēram, nesen biju Tallinā un iepazinos ar vienu igauņu dizaineri. Viņa, protams, neko nezināja par Latvijas mūzikas dzīvi un mums jau no pirmajām sarunas sekundēm izvērtās skaists iepazīšanās process.
Tas jau ir tas patīkamākais iepazīšanās procesā- izzināt vienam otru. Šādu jauku iepazīšanos pirms pāris gadiem piedzīvoju Ķīpsalā. Piedalījos modes skatē. Tur bija kāda skaita modele, kura bija pazaudējusi savas zeķes, taču ārā bija ziema un bez zeķēm nekādi. Tad nu es viņai aizdevu savējās. Manuprāt, gana oriģināls veids kā iepazīties ar meiteni.

Tu tici mīlestībai no pirmā acu uzmetiena?

Tā var notikt, taču bieži vien ir tā, ka cilvēku iepazīstot tuvāk saproti, ka viņš nav radīts tev. Labāk solīti pa solītim. Protams, ka arī man ir bijušas reizes, kad man ir šķitis, ka esmu iemīlējies līdz ausīm, un ar šo cilvēku gribu būt kopā vienmēr. Taču pagāja laiks un sapratu, ka tomēr tā nav. Tas jau ir šis mūžsenais jautājums par īsto, otro pusīti – vai katram tā ir tikai viena! Man jau gan šķiet, ka tas ir tāpat, kā ar labu grāmatu, tu nezini vai tā tev patiks, kamēr to neesi izlasījis. Tāpat ir arī ar cilvēkiem.

Markus, kādas sievietes Tev šķiet simpātiskas? Jā, šobrīd Tev nav draudzene, bet ja būtu, kādai viņai būtu jābūt?
Nenoliegšu, ka arī man ārējais skaistums šķiet svarīgs. Tikai bez pārspīlēšanas.
Latvijā ir pārāk daudz cacu, kurām nagi un mati ir pieaudzēti un svārki īsāki par īsāku. Es dodu priekšroku dabiskajam skaistumam. Man arī nepatīk, ja partnere mākslīgi sarežģī attiecības. Attiecībās man patīk vienkāršība. Man nav vajadzīga skaista lellīte, kura vairāk par labdien un uzredzēšanos pateikt neprot.

Jaunākie raksti