Jurģis, Juris, Georgs

Pasākumu aģentūra ar šokolādes garšu

Kreatīvā aģentūra "Chocolate Events" ar tās dibinātājiem Sindiju Vildi un Jāni Spingu iemieso šīs aģentūras “šokolādes zīmola” būtību visā savā elementā- ar pozitīvismu, glanci un spilgtām emocijām.

Tādēļ nolēmu uzaicināt uz sarunu vienu no aģentūras stūrakmeņiem- tās “tehnisko un finansu projektu vadītāju” Jāni Spingu. Kā viņi paši smej, Sindija esot “emocionālā projektu vadītāja”.

Kā radās ideja par savu aģentūru?

Bija laiks, kad Sindija aktīvi vadīja pasākumus, savukārt, es (Jānis Spinga) daudz dīdžejoju… Diezgan bieži radās savas idejas, kā uzlabot konkrēto pasākumu vai notikumu, lai tas būtu vēl labāks, interesantāks un aizraujošāks. Tā tās idejas krājās un krājās, līdz nolēmām īstenot savus plānus, jo abiem bija sapnis arī par savu uzņēmumu. Saimnieks pats sev- tā ir burvīga brīvības sajūta!

Un kādēļ tieši šokolāde?

Tādēļ, ka šokolāde ir tik dažāda! Viņa izraisa mūsos tikai pozitīvas emocijas un sajūtas. Tā var būt gan melna – sākot no neizlecoši solīdas līdz pat eleganti šarmantai, ar glanci! Gan draiska un kārdinoša kā brūnā šokolāde ar mandelēm, vai rotaļīga kā Kinder Suprise un balta – kā gaišais, pozitīvais un dievišķais piedzīvojums – piemēram, kāzas. Tā arī ar iepriekš minētajiem šokolādes veidiem un sajūtām gribējām pielīdzināt pasākumus, kurus mēs vēlamies un varam noorganizēt. Šokolāde ir domāta visiem.

Kādi ir Tavi novērojumi par pēdējā laika tendencēm korporatīvos pasākumos?
Pēdējā laikā krietni samazinās pasākumiem atvēlētie budžeti. Lielie pasākumi ir daudz mazāk. Kompānijas rūpīgi pārplāno kam un cik lielu pasākumu rīkot. Mēģina par to pašu budžetu sarīkot pasākumu lielāka skaita viesiem un ar vairāk aktivitātēm – kas būtībā nav sliktākais variants. Kompānijas vēlas ko jaunu, nebijušu, varbūt pat revolucionāru, bet arī tam budžets nav īpaši atvēlēts. Joprojām aktuāli ir konkursi uz pasākumu rīkošanu, taču bieži vien atbilde pēc piedalīšanās tajos ir – mēs izvēlējāmies lētāko piedāvājumu... OK, tad tā arī norādiet – interesē lētākais piedāvājums!

Kāds varētu būt pasākumu vadītāju TOP pašlaik?

Tas ir ļoti individuāli. Nereti klienti vēlas māksliniekus, kas tieši šobrīd aktuālāki – piemēram, Koru Karos tikko uzvarēja Ieva Kerēvica, šķiet, ka Ziemassvētkos viņai netrūks piedāvājumu.

Padalies ar savu interesantāko pieredzi vai kurioziem pasākumu organizēšanā.

No kāzām interesantākā un reizē sarežģītākā pieredze ir bijusi, kad latvju zeltene precējās ar īru kungu. Divas nacionalitātes un absolūti katrs vārds jātulko divās valodās. Bija uztraukums: Vai sapratīs jokus, vai izpratīs spēles un tradīcijas, vai pieņems otras pusītes viesus?! Sindija vadīja šīs kāzas un viss izdevās lieliski!
Bet kā viens no kurioziem bija reize, kad es organizēju pasākumu savai bijušajai reklāmas aģentūrai. Burtiski 10 minūtes pirms viesu ieiešanas kino zālē no sienas viens pēc otra sāka krist nost ar divpusējo skoču pielīmētie plakāti! Pats ņēmu trepes un pa galvu, pa kaklu skrēju, lai atkārtoti pielīmētu kādus 4-5 divmetrīgos plakātus. Finālā vecās labās knopkas izglāba. Nākošā dienā, kad rāvu nost plakātus – skočs vietās ņēma līdzi pat sienas apmetumu!! Rezultātā gāju krāsot sienas, bet vadība bija saprotoša, un vizuāli visas nebūšanas tika novērstas.

Par kuriem pašu rīkotajiem projektiem jums ir vislielākais gandarījums?
Tas noteikti ir Dīvu Nakts projekts, kuru pilnīgi no nulles izveidojām un kopā ar SIA „Mikrofona Ieraksti” īstenojām 2008.gada vasarā, Dzintaros (Jūrmalā). Vēlāk to rādīja arī televīzijā. Šogad atkal esam ķērušies pie šī projekta un pavisam drīz jau visi, kas vēlas izbaudīt izsmalcinātas sajūtas un augstas kvalitātes muzikālo izpildījumu, varēs atkal to vērot klātienē – 17.decembrī Sapņu Fabrikā koncertšovā „Dzirkstošo Dīvu Nakts.” Tas ir koncerts, kurā piedalās vienas no Latvijā labākajām dziedātājām. Kādēļ mums tas tik īpašs? Tādēļ, ka mēs īstenojam savas idejas ne tikai piesaistot Dīvas, bet arī repertuāros, scenogrāfijā, video, audio reklāmās un visbeidzot arī PR kampaņā. Darām visu no A līdz Z!

Humoram- Vai jūsu piedāvājumā vēl nav izstrādāts Šokolādes ballītes koncepts, kura piedāvājumā būtu viss šokolādes stila noformējumā un toņos?
Kad mēs sākām organizēt pasākumus, varētu teikt, vēl bija ļoti ierobežota krāsu izvēle uz dekorācijām. Protams, daļu no tām var krāsot, bet paklāji, sveces, audumi... Ja vispār bija kas brūnā krāsā, tad pilnīgi noteikti atšķirīgos toņos. Pēdējā laikā gan dekorāciju piedāvājums ir paplašinājies! Šogad uztaisījām diezgan lielu ballīti visiem mūsu klientiem, sadarbības partneriem un draugiem "Chocolate Events" otrajai dzimšanas dienai par godu. To arī varam saukt par šokolādes stilā ieturētu. Bija brūna foto siena, brūna šokolādes meitene, kūkas vietā – brūni šokolādes keksiņi... un, protams, arī šokolāde!

Vai darbs šajā sfērā neizsmeļ tā,  ka ārpus darba apmeklēt dažādus izklaides pasākumus zūd vēlme?

Dažreiz tā gadās, protams. Bet pēdējā laikā gan vairāk ir tā, ka uz pasākumiem un koncertiem ejam nevis intereses pēc, bet profesionālās intereses vadīti. Diemžēl grūti pat atcerēties pēdējo apmeklēto pasākumu, kurš mūs būtu patīkami pārsteidzis dēļ savas oriģinalitātes un interesantiem risinājumiem. Un dažreiz žēl to cilvēku – tērē savu naudu un aicināto viesu laiku... Kavē pasākumu sākumu par stundu un vairāk. Un nav pat vienu reizi pilnībā izmēģinājuši vienkāršāko priekšnesumu. Nu skumīgi, jāsaka.

Kāds varētu būt jūsu kā aģentūras profesionālais izaicinājums tuvākajā nākotnē?
Mums būtu ļoti interesanti uzrīkot kāzas ziemā kā arī kāzas, kurās ir kāda noteikta tematika! Piemēram, visiem viesiem jāierodas kā uz masku balli vai vēl trakāk – peldkostīmos. Nu kaut ko tādu trakāku varētu!

Ko Jūs ieteiktu lasītājiem, kas šogad vēlētos Ziemassvētkus nosvinēt mazliet citādā veidā, bet īsti vēl nezin, kas varētu būt tas interesantais? 
Ja ģimenes lokā, tad ieteiktu iet rotaļās! Daļai lasītāju tas liksies smieklīgi, ko tad es – neiešu jau rotaļās! Bet pamēģiniet! Ja gribas to darīt publiskāk, varat doties uz Brīvdabas muzeju vai citām vietām, kur noteikti būs tādas jautras izdarības.
Vēl ieteiktu doties uz mežu, izgatavot zvēru barotavu, uzcelt kādu sniega vīru zvēriem un sev par prieku. Atceļā var paņemt no meža vienu eglīti. Arī Adventes vainagus varam paši pīt un dāvināt tos draugiem. Tā darām arī mēs jau trešo gadu!

Jaunākie raksti