Aldonis, Agija

5 idejas spēlēm Helovīna stilā!

Kad bērni ir izauguši tik lieli, lai piedalītos Helovīna ballītēs ar vienaudžiem, bet ne tik lieli, lai uzticētu viņiem izklaides vieniem pašiem ārpus mājas, vislabākās aktivitātes Helovīna dienā būs dažādas tematiskās rotaļas, kas būs patiesi aizraujoša izklaide!<br /><br />

Lūk, 5 idejas jautrām rotaļām Helovīn stilā:

1. Raganu reiss
Šeit var likt lietā izdomu, jo ir tik daudz veidu, kā tikt no starta līdz finišam! Piemēram, „jāaizlido” uz vienas slotas vai jāpārvietojas divatā vienā džemperī, pa ceļam savācot pēc iespējas vairāk trasē izbērtos kastaņus... Pie finiša līnijas kastaņus var apmainīt pret saldumiem.

2. Ķirbju boulings
Boulinga bumbas aizstāj ar mazāka izmēra ķirbjiem, lai varētu tos pacelt un aizripināt pa līdzenu trases vietu. Galā novieto 1-2 litru pudeles, pildītas ar ūdeni, kuras jānogāž vairākos piegājienos. Ķirbju boulingu var spēlēt arī vairāk kā divās komandās, izveidojot pat vairākas boulinga trases vienlaicīgi.

3. Spoku medības

Daļa bērnu izlozes kārtībā saģērbjas kā spociņi (baltos palagos ar izgrieztiem caurumiem), daļa paliek par spoku medniekiem. Spoku medniekiem, saprotams, jānoķer spociņi, bet viņi būs vinnējuši tikai tad, kad būs noķerti visi no tiem (reiz noķertais paliek uz vietas sastindzis). Ja pie viņa pleca piesit kāds cits spociņš, tad sastingušais “atbrīvojas” un var turpināt spēli, atkal izaicinot spoku medniekus. Kad visi spociņi paliek sastinguši, mednieki vinnē, bet ja spociņiem izdodas izvairīties no sastingšanas 5 minūtes, vinnējuši ir viņi. Pēc tam var samainīties lomām.

4. Muzikālie ķirbji
Princips līdzīgs, kā muzikālo krēslu spēlē. Atstatus izvietoti aplī, piemēram, 8 ķirbji (ja bērni ir 9). Mūzikai skanot, bērniem jāpārvietojas pa apli no ķirbja pie ķirbja, bet, kad mūzika apstājas, tad jāsastingst. Tas, kurš paliek bez ķirbja, dodas prom no spēles, ņemot līdzi vienu no ķirbjiem, lai pārējie spēli varētu turpināt līdzīgā stilā līdz diviem palikušiem uzvarētājiem.

5. Veiklākie tārpiņi
Šajā spēlē jāsadala bērnus divās, līdzīgās komandās. Komandām savstarpēji jāsaķeras kopā (ar rokām pie priekšā stāvošā bērna vidukļa), izveidojot posmaina “tārpiņa” formu. Tālākā spēles rosība notiek, priekšā stāvošajam komandas dalībniekam caur kājām nododot uz aizmuguri dažādus objektus. Aiz pēdējā dalībnieka novietota kaste, kur pēdējais to iemet (arī caur kājām). Kad kastē savākti visi objekti, tie jānodod atkal atpakaļ uz priekšu, pirmajam tos iemetot priekšā esošā kastē. Kura komanda to izdara ātrāk, tā vinnē, iegūstot attiecīgos labumus!

Jaunākie raksti