Inese, Inesis, Ēriks

Ventspils pilsētas svētki 2010

Kā ierasts, augusta pirmajā nedēļas nogalē – no 5. līdz 8.augustam ar plašu pasākumu klāstu Ventspilī norisināsies Pilsētas svētki.

Svētki sāksies jau ceturtdien, 5. augustā, plkst. 18:30 ar Torņa mūzikas koncertu, ko mūziķi V. Nartišs, U. Zilberts, A. Bērziņš un J. Retenais skandēs no Nikolaja baznīcas torņa. Šajā dienā tiks pasniegtas arī Ventspils pilsētas domes Balvas un Lielā balva.

Piektdien, 6. augustā profesionālie ziedu kārtotāji Ostas ielas promenādē sāks veidot Ventspilij savas dāvanu brošas jeb saktas – sāksies 10. Baltijas ziedu paklāju festivāls „Ziedu sakta”, kura ietvaros izveidotie darbi būs apskatāmi sestdienas rītā. Piedzīvojumu parkā no plkst. 16:00 notiks liels tusiņš lauku stilā, kur varēs piedzīvot gandrīz īstus laukus pilsētā – ar īstu sienu, aitām, cūku skriešanās sacīkstēm, baļķu zāģēšanas paraugdemonstrējumiem, kā arī ar jāšanas sacensībām uz elektriskajiem buļļiem un protams, kantrī mūzikas koncertu. Savukārt tiem, kam tīk augstā māksla, plkst. 19:00 Teātra namā „Jūras vārti” ar izsmalcinātību, kas arī nepieciešama īstiem svētkiem, tiks piedāvāta Dž. Pučīni operas izrāde „Čo-čo-sana” (Madame Butterfly).

Sestdiena, 7. augusts, kā vienmēr, ir visrosīgākā no Pilsētas svētku dienām, kas tradicionāli aizsākas ar krāšņu svētku gājienu. Savukārt Ventmalas bronzas Valdemārs piepeši satiek tik daudz cilvēku, dziesmu un ziedu, ka pēc tam vēl visu gadu var apcerēt redzēto – kā Ventmalā Lietuvas mūziķu grupas izpildījumā izdziedāta tika „Edītes Piafas mīlestības vēsture”, kā uzstājās Latvijā iemīļotas grupas, kā čaklākās adītājas adīšanas sacensībās „Dzijām savienotās pilsētas” apadīja Ventspils govi un kā Livonijas ordeņa pilī notika „Medības”. Patīkami ir kaut pusi dienas padzīvot Ventspils Literārajā kvartālā – Rātslaukumā vai klīst starp Kurzemes mākslinieku darbiem Vecpilsētā, iegriežoties Amatu mājā uz grafikas plenēra noslēguma izstādes atklāšanu.

Svētdienu, 8. augustu varēs jauki pavadīt Bērnu pilsētiņās, bardu koncertā Pārventā un „Seno amatu dienā” Piejūras brīvdabas muzejā. Kopā ar grupu „Autobuss debesīs” un akadēmisko kori „Latvija” jāieelpo dziļi būs Imanta Kalniņa mūziku Teātra namā „Jūras vārti”.

Vairāk informācijas: www.ventspils720.lv

Jaunākie raksti