Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Svētdien Ķīpsalā notiks pasaulē mazāko motociklu sacensības

Svētdien, 2. maijā, Ķīspalā 11. Rīgas Starptautiskā autošova laikā notiks pasaulē mazāko moču sacensībās. Sacensību sākums plkst.11.00.

Paredzēts, ka sacensībās piedalīsies 12 dalībnieki vecumā no 8 līdz 25 gadiem. Autošova apmeklētāji šīs amizantās, dūcošās “bitītes” varēt vērot arī treniņu laikā 30. aprīlī no plkst. 17.00.

Pocketbaiku sacīkstes ir ļoti populāras Eiropā un Japānā. Arī Latvijā ir entuziasti, kas ir panākuši to, ka Latvijā jau četrus gadus notiek šādas sacīkstes. Šis sporta veids aizvien vairāk attīstīties arī Latvijā, jo tam ir nelielas izmaksas un ērta transportēšana -  minimoto ir vispieejamākais un vislētākais no visiem motoveidiem, turklāt to ir ļoti ērti novietot mašīnas bagāžniekā vai uzglabāt dzīvoklī.  Tādēļ ar minimoto sacīkstēs brauc gan sešgadīgi bērni, gan tēvi, jo braukšanas prieks nav mazāks kā braucot ar lielajiem močiem.

Minimoto jeb pocketbike ir miniatūrs sava lielā “brāļa” prototips. Tā pirmsākumi meklējami aptuveni 10 gadus atpakaļ Japāna, kas pazīstama ar dažādu produktu miniatūriem prototipiem. Pocketbike garums ir tikai aptuveni viens metrs, bet augstums 50 cm, turklāt mocīšu kubatūra nepārsniedz 50 cm3, un tiem tikai nav amortizatori, lampas un elektriskie starteri.

Sacīkstes organizē decalfx.lv sadarbībā ar minimoto.lv.

Jaunākie raksti