Jurģis, Juris, Georgs

Lieldienu svinēšanas pasākums Mežaparkā

Svētdien, 4.aprīlī, no plkst. 13:00 līdz 16:00 visi rīdzinieki tiek aicināti uz kultūras un atpūtas parku „Mežaparks”, kur notiks Lieldienu svinēšanas pasākums. Šajā dienā tiks aizsākts tautas tradīciju pasākumu cikls „Saulgriežu svētki Mežaparkā”.

Ikviens, kas Lieldienās atbrauks uz Mežaparku, varēs ne vien doties kārtīgā pavasara pastaigā, bet arī piedalīties ģimenes spēlē „Raibo olu taka”. Katrs dalībnieks saņems „Mežaparka leģendu” jeb karti, kurā iezīmēti kontrolpunkti – nozīmīgākie objekti. Kontrolpunktos dažādu rotaļu, stafešu un melu sacensību laikā Lieldienu Zaķu ģimene dalīs krāsainas olas. Pasākuma dalībnieki, kas savā īpašumā būs ieguvuši piecas olas, tās varēs ripināt un piedalīties Lielajās olu kaujās. Protams, katrs var atnest līdzi arī paškrāsotās, stiprās olas.


Aicinām arī sportisku aktivitāšu cienītājus, jo „Raibo olu taku” var izstaigāt ne tikai kājām, bet arī izbraukt ar divriteni vai skritulējot. Paši mazākie Lieldienu svinētāji olu meklējumos varēs doties ar muzikālo Mežaparka vilcieniņu, kas uzņems arī tos, kam lielu attālu veikšana sagādā grūtības. Ķīšezera krastā Laivu ostā visiem būs iespēja izšūpoties Lielajās svētku šūpolēs, bet par Lieldienu noskaņu rūpēsies svilpaunieku koris un svilpaunieku solisti.


Svētkus rīko pašvaldības SIA „Rīgas meži”, „Raibo olu takas” spēli ar 2000 Latvijā audzētām olām atbalsta akciju sabiedrība Balticovo.


Pasākuma apmeklētāji Mežaparkā var nokļūt ar sabiedrisko transportu un var ar personīgo auto, kuru būs iespējams novietot autostāvvietā – Lielajā pļavā. Iebraukšana no Viestura prospekta.

Jaunākie raksti