Gunta, Ginta, Gunda

Lielās Mūzikas balvas pasniegšanas ceremonija

2. martā, plkst. 19:00 Latvijas Nacionālajā operā notiks Lielās Mūzikas balvas 2009 pasniegšanas ceremonija un koncerts. Lielā Mūzikas balva šogad kopumā tiks pasniegta deviņās nominācijās – par gada debiju, izcilu sniegumu, gada koncertu, gada uzvedumu, izcilu darbu ansamblī, gada jaundarbu un izcilu interpretāciju.

Uzvarētāji šajās nominācijās tiks paziņoti ceremonijas laikā. Savukārt divu nomināciju uzvarētājas zināmas jau šobrīd: Lielā mūzikas balva 2009 par mūža ieguldījumu piešķirta pianistei koncertmeistarei Intai Villerušai, bet par spožiem starptautiskiem sasniegumiem un Latvijas vārda daudzināšanu pasaulē to saņems dziedātāja Elīna Garanča, kura pati ar savu klātbūtni un sniegumu pagodinās svinīgo ceremoniju.

Koncertā uzstāsies arī balvas nominanti - vijolniece Baiba Skride un pianists Vestards Šimkus. Bet ceremonijas vadītāji šogad būs aktrise Dita Lūriņa-Egliena un dziedātājs Marts Kristiāns Kalniņš.

Lielā mūzikas balva ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā, kas šogad notiks jau sešpadsmito reizi. LMB augsto prestižu nodrošina respektablas žūrijas darbs. Žūrija darbojas visu gadu, apmeklējot koncertus un ik mēnesi tiekoties sēdēs, kas tiek protokolētas.

Vakara norisei līdzi varēs sekot arī Latvijas Radio klausītāji un TV skatītāji.

Jaunākie raksti