Vizbulīte, Viola, Vijolīte

Piena, Maizes un Medus svētki 2011

27. augustā Jelgavā jau vienpadsmito reizi notiks Piena, Maizes un Medus svētki ar gardiem konkursiem un interesantiem pasākumiem, bet devīto gadu pēc kārtas atjautīgākos, ātrākos un izdomas bagātākos uz Lielupes kopā pulcēs Latvijā vienīgā Piena paku laivu regate, informē Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūras "Kultūra" projektu vadītāja Evelīna Bučele.

Tradicionālajā svētku tirdziņā no plkst. 10.00 līdz 15.00 Hercoga Jēkaba laukumā apmeklētāji varēs noteikt Zemgales atzītāko medu un gardāko maizi, piedaloties degustāciju konkursā, kā arī iegādāties piena, maizes un medus produktus, kā arī amatnieku darinājumus.

"Smurfitt Kappa Baltic" piedāvās apmeklētājiem darboties "Gardēža Karlsona" darbnīcā, Latvijas Sarkanā Krusta jaunieši apmeklētājus iesaistīs "Veselības darbnīcas" pasākumos, Jelgavas Amatu vidusskola ar šefpavāru Bruno Šaperonu no Francijas aicinās uz "Kliņģeru pasauli", bet Jauno Zemnieku klubs sadarbībā ar "Baltais" piedāvās piedalīties jautrībās "Nosmel krējumu!".

Apmeklētāju priekam uz skatuves uzstāsies deju studija "Intriga", bērnu deju kolektīvs "Vēja zirdziņš", bērnu un jauniešu muzikālais teātris "Nianse", kā arī TDA "Ritums", VPDK "Laipa" un "Ozolnieki".

No plkst 15.00 svinības pārcelsies uz Lielupes krastiem, jo promenādē būs apskatāmas regates piena paku laivas. Plkst. 16.00 sāksies laivu parāde, kurai sekos aizraujošās IX Rasa Piena paku laivu regates sacensības, kurās komandas sacentīsies, lai uzvarētu kādā no nominācijām – oriģinālākā, inovatīvākā, lielākā un ātrākā laiva, kā arī ātrākā komanda un žūrijas simpātija.

Savukārt svētki noslēgsies ar regates laureātu sumināšanu un dejām Uzvaras parkā no plkst. 18.00. Plkst. 19.00 muzicēs "Lauku muzikanti", no plkst. 21.00 uzstāsies duets "Musiqq", bet plkst. 22.00 uzstāsies grupa "PER".

XI Vispārējie Latvijas Piena, Maizes un Medus svētki


Hercoga Jēkaba laukums

10.00 – 15.00 Piena, maizes, medus produkti un amatnieku darinājumi
Degustāciju konkursi:
• "Zemgales atzītākais medus 2011" sadarbībā ar Latvijas Biškopības biedrību
• "Zemgales gardākā maize 2011" sadarbībā ar Latvijas Maiznieku biedrību
• Jelgavas Amatu vidusskolas "Kliņģeru pasaule" ar Bruno Šaperonu (Francija)
• "Nosmel krējumu!" ar Jauno Zemnieku klubu sadarbībā ar "Baltais"
• Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes organizācijas "Veselības darbnīca"
• "Gardēža Karlsona" darbnīca jeb 200 kūkas un 1 svecīte ar "Smurffit Kappa Baltic"
• Lustes un danči ar deju studiju "Intriga", bērnu deju kolektīvu "Vēja zirdziņš", bērnu un jauniešu muzikālo teātri "Nianse", TDA "Ritums", VPDK "Laipa", "Ozolnieki"
Muzicē kapela "Hāgenskalna muzikanti"
Annels atrakciju parks skvērā aiz kultūras nama

IX RASA Piena Paku laivu regate


Pasta sala un Lielupe pie Jelgavas pils

15.00 – 16.00 Piena paku laivu apskate un prezentācijas Promenādē.

16.00 Piena paku laivu parādes brauciens uz Lielupes pretī Jelgavas pilij

Uzvaras parks

Regates laureātu sumināšana un dejas ar grupām

19.00 "Lauku muzikanti"

21.00 "Musiqq"

22.00 "PER" Ieeja no plkst. 18.00. Ieejas maksa: pieaugušajiem Ls 3.00, skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 2.00.

Sporta un atpūtas komplekss "Rullītis"

10.00 – 20.00 Tehnisko sporta veidu svētki Jelgavā

Zemgales Olimpiskais centrs

17.00 Eiropas čempionāta pārbaudes spēle basketbolā vīriešiem Latvija - Lielbritānija

Klubs "Tonuss"

26. un 27. augustā no plkst. 23.00 SALDĒJUMA PARADĪZE, vakara programmā 2 deju zāles, 4 bāri, izklaides automāti, biljards un suši virtuve

27. augustā chillout bārā karaoke Latvijas čempionāta Jelgavas reģiona atlase! (Ar Piena svētku biļetēm ieeja līdz plkst. 24.00 tikai Ls 1.00)

Jaunākie raksti