Vēsma, Fanija

18. novembra pasākumi Rīgā

18. novembrī Rīgā un visā Latvijā tiek svinēta Latvijas proklamēšanas gadadiena, kam par godu notiek koncerti, salūti un citi pasākumi. Rīgā pasākumu programma ir visplašākā, pie tam lielākā daļa pasākumu ir apmeklējami bez maksas.

9:30 Ekumēnisks dievkalpojums Doma baznīcā.

11:00 Ziedu Nolikšanas Ceremonija pie Brīvības pieminekļa.

13:00 un 18:30 Rīgas Kongresu namā koncerts „Rīgas svētku lāde”, kurā piedalās Rīgas mūzikas skolas apvienotais simfoniskais orķestris un jauktie kori, kā arī Evija Martinsone, Jānis Apeinis, Maija Fogele un Jānis Miltiņš.

14:00 11.novembra krastmalā Nacionālo Bruņoto Spēku Militārā parāde.

15:00 koncerts „Tev, mana Latvija!” Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā „Mazā ģilde”, kurā piedalās Latvijas Nacionālā teātra aktieri un koris „Sonore”.

16:00 Rīgas Latviešu biedrībā un 19:00 Sv.Pestītāja Anglikāņu baznīcā jauniešu kamerkora „Vecrīga”, jauktā kora „Burtnieks” un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas meiteņu kora koncerts.

17:00 Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā „Iļģuciems” koncerts „Sirdī un dvēselē” Arta Robežnieka vadībā, piedalās LNO solisti.

19:00 Rīgas Domā ērģeļmūzikas koncerts „Himna dzimtajai zemei” ar Kristīnes Adamaites, Arta Sīmaņa un Rīgas Latviešu biedrības kamerkora „Austrums” piedalīšanos.

19:00 Lielajā ģildē profesionālā pūtēju orķestra „Rīga”  koncerts „Rīga Retro”.

19:00 VEF Kultūras pilī Rīgas pantomīmas izrāde „Jautrais olimps”.

19:30 Svinīgs pasākums pie Brīvības pieminekļa, Valsts prezidenta Valda Zatlera uzruna.

21:00 Svētku Uguņošana no AB dambja.

„Galerijā Azur” tiks atklāta labdarības projekta „Sniedz savu siltumu Latgales bērniem” fotoizstāde, novietota ziedojumu lāde mantām, kuru ikviens aicināts papildināt.

Pēdējo dienu turpinās gaismas festivāls „Staro Rīga”, kura ietvaros pilsētā apskatāmi ap 50 lielākas un mazākas formas gaismu objekti.

Rakstniecības un mūzikas muzejā atvērs Baumaņu Kārlim veltītu zāli, kurā apskatāmas klavieres, kas piederējušas Latvijas himnas autoram.

Latvijas Kara muzejā tiks atklāta Latvijas Kara flotes 90. gadadienai veltīta gleznu izstāde.

Jaunākie raksti