Mirta, Ziedīte

Izrāde „Manas sirds stāsti” tiks prezentēta Pēterburgā

Dailes teātra un Kopenhāgenas Betty Nansen teātra kopprojekta izrāde „Manas sirds stāsti” tiks prezentēta Pēterburgā – Septītajā Viskrievijas bērnu izrāžu festivālā „Arlekīns”.

Festivālā „Arlekīns” ar labākajām bērnu un jauniešu auditorijai paredzētajām izrādēm piedalās profesionālie teātri no gandrīz visiem Krievijas reģioniem. Festivāla programmā  iekļauta arī prezentācija par artistiski dokumentālo izrādi „Manas sirds stāsti”, kas iestudēta Dailes teātra un Betty Nansen teātra (Kopenhāgena) sadarbības projektā KONTAKTS.LV Šajā izrādē Rīgas jaunieši no skatuves, izmantojot dažādus teātra izpausmes veidus - runu, deju, vokālu - stāsta patiesus savas dzīves notikumus.

Izrādes prezentācija notiks 25. aprīlī Pēterburgas Aktieru namā, un tās laikā tiks parādīts pusstundu garš izrādes fragments krievu valodā, kam sekos diskusija, kurā režisors Didzis Jonovs festivāla dalībniekus iepazīstinās ar izrādes „Manas sirds stāsti” tapšanas procesu. Notiks arī plašāka diskusija par šī projekta īstenošanas iespējām Krievijā. Diskusijā piedalīsies arī pārstāvji no Betty Nansen teātra, kā arī Dānijas Kultūras institūtu Rīgā un Pēterburgā vadītāji Simons Drevsens Holmbergs un Rike Helmsa.

Jāatgādina, ka vairākus mēnešus jaunieši, kuriem nebija praktiski nekādas skatuviskās pieredzes, profesionāļu vadībā apguva runas, kustības, hip hop dejas un skaņdarbu radīšanas pamatus. Ar viņiem strādāja izcili Latvijas pedagogi – aktiermeistarības pasniedzēja, profesore Aina Matīsa, deju grupas „Dzirnas” līderis, horeogrāfs Agris Daņiļēvičs, hip hop dejas horeogrāfe Vita Bekmane. Šie un citi pedagogi jauniešus konsultēja, lai viņi veiksmīgāk varētu īstenot savu personīgo stāstu uz skatuves. Rezultātā no šiem stāstiem ir izveidota izrāde, kuras režisors ir Didzis Jonovs.

Jaunākie raksti