Gunta, Ginta, Gunda

Dailes teātra izrādes maijā un jūnijā

25. martā sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra maija un jūnija izrādēm, tostarp uz divām pirmizrādēm – Džona Apdaika „Īstvikas raganām” un Mario Frati „Rīt manas kāzas”, kā arī uz Dailes teātra dienu Siguldā sezonas noslēgumā 12. jūnijā.

7. maijā pirmizrādi Lielajā zālē piedzīvos Džona Apdaika kaislības mazpilsētā „Īstvikas raganas”, ko iestudē Dž.Dž.Džilindžers. Īstvika ir pilsēta, kur dzīvo no tenkām. Te nav noslēpumu un laiks tiek aizvadīts pieklājīgās, garlaicīgās izklaidēs. Taču šīs pilsētas gaiss piešķir sievietēm neparastu spēku. Trīs jaunajām sievietēm, kuras asprātīgi un nesāpīgi tikušas vaļā no saviem vīriem, nav ilūziju, toties ir slikta reputācija. Viņām ir nieka lieta izsaukt negaisu tīrās izklaides vai sabojāta garastāvokļa pēc. Viņas ir nonākušas pie secinājuma, ka vīrieši nav problēmas risinājums. Iespējams, ka viņi paši ir problēma. Tomēr karalienes nevar palikt bez karaļa. Trīs grāciju enerģētiski uzlādēto trijstūri papildina kāds svešinieks – bagāts, neprecējies, vulgārs tips, kurš, kā liekas, sastāv tikai no trūkumiem, bet pievelk kā magnēts. Viņš saduļķos mierīgos provinces ūdeņus un liks straujāk pukstēt sieviešu sirdīm. Lomas uzticētas Jurim Žagaram, Kristīnei Nevarauskai, Elīnai Dzelmei, Sarmītei Rubulei, Ērikai Eglijai, Ievai Pļavniecei un Mārtiņam Počam.

20. maijā Mazajā zālē notiks Mihaila Gruzdova iestudētā Mario Frati dvēseles trillera „Rīt manas kāzas” pirmizrāde. Itāļu izcelsmes amerikāņu dramaturgs Mario Frati savās lugās rāda dzimumu kaujaslauku. Kas notiek, kad beidzot piepildās cilvēka mūža sapnis un gadiem lolotās gaidas? Kad mīlestību no naida šķir tikai viens solis. Vai arī vairs nešķir... Jauniestudējumā lomas atveidos Rēzija Kalniņa, Harijs Spanovskis, Indra Briķe, Andris Bērziņš, Kārlis Freimanis un Inita Dzelme.

18. maija izrāde „Tils Pūcesspieģelis” un 8. jūnija koncerts „Šauj amors bultu...” būs Dailes teātra ikmēneša piedāvājumi, kad visu biļešu cena ir 3 lati.

Šī teātra sezona noslēgsies 12. jūnijā ar Dailes teātra dienu Siguldā. Plkst. 12.00 Siguldas pilsētas Kultūras namā varēs noskatīties Alberta Kronenberga „Jērādiņu”, plkst. 14.00 turpat būs iespēja redzēt Marka Reivenhila „Teroristi”. Baltajā pilī plkst. 14.00 notiks „Skatītāju klubs ar Mirdzu Martinsoni”, bet plkst. 17.00 koncertzālē „Baltais Flīģelis” Varis Vētra un Intars Rešetins piedāvās programmu „Tu esi skaista visos niekos, sīkumos...”.Plkst. 18.00 Siguldas pilsētas Kultūras namā būs skatāma Lilitas Ozoliņas monoizrāde „Regīna”, bet Dailes teātra dienu Siguldā plkst. 20.00 noslēgs Valda Grēviņa komēdija „Gaisa grābekļi” Siguldas Pilsdrupu estrādē.

Jaunākie raksti