Velta, Velda

Helovīna svētku garšas

Helovīna svētki ir ne tikai laiks, kad bērni un jaunieši pārģērbjas, radot dažādus baisus tēlus un dodoties lūgt pie kaimiņiem saldumus, bet tajos labi iederas arī dažādi interesanti un ātri pagatavojami ēdieni.

“Tradicionāli Helovīna svētkos goda vieta tiek atvēlēta izgrebtam ķirbim. Ķirbja mīkstumu var izmantot dažādu ēdienu, piemēram, kēksa vai mafinu cepšanai. Garšīgas ir krāsnī ceptas ķirbja šķēles ar garšvielām. Ēdienkarti var papildināt arī ar ātri un viegli pagatavojamām uzkodām – dārzeņiem, Dip mērcītēm, Tex Mex ēdieniem.

Piemēram, papriku var izgrebt līdzīgi kā ķirbi, iegriežot acu un mutes formu, bet tukšo vidu pildot ar burkānu, seleriju nūjiņām.

Var arī ēdienu attiecīgi noformēt mazliet baisā Helovīna stilā, piemēram, izvēloties cepumus vai piparkūkas pagatavot ar skeletu zīmējumu. Turklāt tos var sagatavot jau pirms Helovīna svētkiem, izmantojot balto glazūru skeleta kaulu uzzīmēšanai, šokolādes bumbiņas acu vietā, kā arī šokolādes skaidiņas zobu un pirkstu vietā.

Šis vakars var būt īstais, lai kopā ar ģimeni, draugiem dekorētu un izceptu apaļas picas ķirbju formā ar paprikas acīm un muti. Dažādo interesanto ēdienu kopā gatavošanu noteikti novērtēs jaunākie ģimenes locekļi, kā arī skeleta cepumi vai piparkūkas pārsteigs pie durvīm klauvējošos mošķīšus – kaimiņu bērnus,” radīt īpašu Helovīna noskaņu rosina AS Santa Maria mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Inga Auziņa.

Ja šo vakaru paredzēts pavadīt kopā ar vēl citiem Helovīna svētku cienītājiem, viesus uz ballīti var ielūgt ar īpaša dizaina elektronisko ielūgumu, ko katrs var izveidot mājaslapā https://www.santamariaworld.com/lv/garsa/helovins/ Turpat pieejamas arī 23 Helovīna tematikai atbilstošas dziesmas.

Kartupeļu daiviņas à la Tex Mex

4 porcijas

Kartupeļu daiviņas ar patīkamu Tex Mex pieskārienu! Pasniedziet kā uzkodas ar skābo krējumu, kas papildināts ar svaigiem maurlokiem.

1 pac. Santa Maria Fajita Spice Mix Original
1 kg kartupeļi
2 ēd.k. eļļa

Pasniegšanai
skābais krējums
sasmalcināti svaigi maurloki

1. Uzkarsējiet krāsni līdz 200 °C.
2. Sagrieziet kartupeļus un samaisiet daiviņas ar eļļu un fahitas garšvielām.
3. Cepiet kartupeļu daiviņas 30-40 minūtes, līdz tās patīkami brūnas un kārtīgi gatavas.
4. Pasniedziet uzreiz


Parmezāna un vistas nageti ar kāpostu salātiem

Kraukšķīgi vistas gaļas nageti ar Parmezāna sieru un svaigu kāpostu salātiem. Kraukšķīgos nagetus pasniedziet kopā ar svaigo kāpostu salātiem!

4 porcijas

Vistas nageti
500 g vistas stilbiņu fileja
1 iepakojums Santa Maria Crispy Chicken Spice Mix
100 ml rīvēts Parmezāna siers

Kāpostu salāti
100 ml majonēze
1 ēd.k. krēmsiers
1 iepakojums Santa Maria Dip Mix American Ranch
200 g baltais kāposts
0.25 galviņa lapu kāposts
1 burkāns
1 laima sula
Santa Maria Rock Salt

Jaunākie raksti