Inese, Inesis, Ēriks

Smilšu skulptūru festivāls 2010: ceļojums laikā turpinās

Lai arī aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā noslēdzās 4. Starptautiskais smilšu skulptūru festivāls „Summer signs”, tēlniecības kopdarbus iespējams apskatīt Jelgavā, Uzvaras parkā līdz 1. augustam.

Festivālā "Summer signs" piedalījās 15 tēlnieki no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Nīderlandes, Itālijas, Bulgārijas, Ukrainas, Lielbritānijas, Ungārijas, Spānijas un veidoja smilšu skulptūras par tēma – Ceļojums laikā. Darbu veidošanai izmantojot 450 tonnas smilšu.

Festivālā šogad par labāko skulptūru atzīta Lielbritānijas tēlnieka Boldrika Bakla skulptūra «1326 dienas», otrajā vietā itāļu autores Mikelas Čapīni «Ikviena ceļojums», trešajā – Irinas Tafļevskas (Ukraina) «Vasaras eņģelis».

No 16. līdz 18. jūlijam smilšu skulptūras Jelgavā apskatīja 8 500 apmeklētāju.

Smilšu tēlniecības kopdarbus Jelgavā iespējams apskatīt līdz 1. augustam darba dienās no plkst. 11.00 līdz 19.00, bet sestdienās, svētdienās no plkst. 13.00 līdz 22.00.

Festivālu Jelgavā ceturto reizi organizēja Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūra „Kultūra” un Jelgavas Dome sadarbībā ar ceļu būvniecības sabiedrību „Igate” un SEB banku.

Jaunākie raksti