Inese, Inesis, Ēriks

Baltic Beach Party 2010

No 22. līdz 24. jūlijam Liepājā norisināsies visapmeklētākais mūzikas festivāls Latvijā – “Baltic Beach Party”. Desmit gadu laikā "Baltic Beach Party" izaudzis līdz Eiropas līmeņa festivālam, kuru jau pirms diviem gadiem britu izdevums “The Guardian” atzina kā vienu no TOP10 vietām pasaulē, kur ir vērts baudīt pludmales ballīti. Bērniem un ģimenēm, trakulību mīlošiem jauniešiem, cilvēkiem – romantiķiem, kā arī sirmgalvjiem.

“Baltic Beach Party” rīkotāji uzsver, ka galvenā festivāla filozofija ir radīt pasauli, kurā ikvienam festivāla apmeklētājam būtu visplašākās iespējas izvēlēties no iespējami vairākiem un dažādākiem mūziķiem, grupām un māksliniekiem. Šogad festivālā Liepājā, lai uzstātos pašā jūras krastā, kā īpašie viesi ierodas mūziķi no deviņām pasaules valstīm.

Par kārtīgu ziemeļu roku parūpēsies vairākkārtēji Somijas mūzikas balvas ieguvēji,  platīna un zelta disku īpašnieki “The Rasmus”. Pilnā sastāvā uz Liepāju pošas arī afrikāņi no Norvēģijas “Madcon”. Viņu mūzikas stils tiek aprakstīts kā retro urbānais, kurā saklausāma ietekme no daudziem un dažādiem stiliem.

Uzstāsies arī viens no pasaules TOP DJ, mūziķis un producents no Vācijas ATB.

Krievijas rokmūziku uz “Baltic Beach Party” skatuves pārstāvēs melodiskie rokeri no Maskavas “Zvery”, kuri sešas reizes pēc kārtas saņēmuši Krievijas mūzikas televīzijas “Muz-TV” balvu “Labākā rokgrupa”.

Par iespaidīgu izrādi parūpēsies šovgrupa no Rumānijas “Sistem”, kuri dzīvajos koncertos demonstrē patiešām krāšņu skatuves šovu. Šī ir visā pasaulē unikāla grupa, kas apvieno perkusionistus, kuri spēlē uz metāla bundžām, plastmasas mucām un citiem netradicionāliem mūzikas instrumentiem.

Hip hop, dance un reggae cienītājus iepriecinās grupa no Nigērijas “Tuklan!”. Kā patīkams pārsteigums festivālā tiek gaidīti “Skip the uzse” no Francijas, kuri sola “sprāgstošu punky glam rock mūzikas kokteili”.

Deju mūziku festivālā piedāvās arī DJ SASH no Vācijas, kurš tiek saukts par leģendu Eiropas deju pasaulē. Garāžroka paraugstundu Liepājā gatavo populārākā Igaunijas rokgrupa “Bedwetters”. Klāt būs arī viens no “Baltic Beach Party” simboliem – vācu funrock brigāde “Audiosmog”. Par vasarīgiem toņiem festivālā parūpēsies deju mūzikas projekts no Lielbritānijas “Dario G”.

Visus "Baltic Beach Party" festivālus, kuri jau piedzīvoti Liepājā, īpaši domāts par to, lai sev tīkamu, pārsteigumu un prieka pilnu nodarbi atrastu gan lieli, gan mazi. Tādēļ festivāls piedāvā muzikālus un sportiskus pasākumus bērniem un ģimenēm, pludmales sporta spēles, smilšu piļu celšanu, dažādas atrakcijas un īstus karuseļus pašā jūras malā, VW vabolīšu parādi, modes un frizieru šovu, kociņu stādīšana, putu šovu, izpletņu lēcēju šovu, X – Fighters, jūras uguns šovu, dažādus konkursus, studentu un jauniešu karnevālu.

Sīkāk ar “Baltic Beach Party 2010” programmu un biļešu iegādi festivāla mājaslapā internetā: www.beachparty.lv.

Jaunākie raksti