Alīna, Sandris, Rūsiņš

Latvijā gaidāms starptautisks iluzionistu festivāls

Maija beigās Latvijā notiks starptautisks iluzionistu šovs «Abrakadabra», kurā viesosies un brīnumus rādīs pasaules iluzionisma zvaigznes no ASV (Lasvegasas), Argentīnas, Beļģijas, Lietuvas, Dānijas, Holandes un citām valstīm.

27.maijā plkst.19:00 Ventspilī Teātra namā „Jūras vārti” notiks starptautiskā iluzionistu festivāla ABRAKADABRA atklāšanas šovs. 28.maijā un 29.maijā plkst.19:00 festivāls turpināsies Rīgas Kongresu namā, kas tiks atklāts ar krāšņu lāzeršovu.

Šogad pasākuma organizatori ir sarūpējuši daudz pārsteigumus Latvijas skatītājiem. Festivāla ietvaros notiks arī pieci profesionālie iluzionisma semināri 28.,29.,30.maijā (Skatuves iluzionismā, Ātrajā tērpu transformācijā, Mikromaģijā, Mentālismā „Cold reading”u.c.) un meistarklases pie izciliem LasVegasas un Eiropas iluzionisma speciālistiem.

Ar KKF un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu, ikviens interesents bez maksas varēs piedalīties ļoti interesantā un aizraujošā seminārā “Starp zinātni un mistēriju” 28. maijā 15:30 Rīgas Kongresu namā, kuru vadīs  ASV top eksperts krāpnieku atmaskošanā. Semināra dalībniekiem tiks atklāti dažādi krāpniecības triki, kurus izmanto “falšie” pareģi, garu izsaucēji un citi pārdabisko spēku sludinātaji. Šis seminārs būs noderīgs ne tikai mentālā iluzionisma interesentiem, bet arī policistiem, psihologiem, sociologiem un reliģisko kustību pārstāvjiem, tāpēc lūdzam jau savlaicīgi pieteikties visiem interesentiem, jo vietu skaits ierobežots (Pieteikties e-mail: [email protected]  ).

Tāpat ikvienam interesentam būs iespēja bez maksas aplūkot Ekspressizstādi Rīgas kongresu nama vestibilā «Latvijas Iluzionisma attīstības vēsture Rīgas cirkā un ārpus tā» no 20. līdz 30.maijam, kas, savukārt, taps sadarbībā ar Rīgas cirka direktori Lolitu Lipinsku un Latvijas Sporta muzeja galveno speciālisti Ritu Apini. Izstādes apmeklētāji varēs uzzināt interesantas lietas, piemēram, kurš no Latvijas burvju māksliniekiem savulaik tika iecelts par Krievijas cara Nikolaja 2 galma burvju mākslinieku.

Labā ziņa, ka bērniem līdz 6 gadu vecumam biļete nav jāpērk, ja neaizņem sēdvietu. Abrakadabra šova programma ir paredzēta ģimeņu auditorijai. Pasākums notiks angļu, latviešu un krievu valodās. Pasākuma apmeklētāji droši var ierasties ātrāk pirms pasākuma, jo Kongresa nama vestibilā viņus sagaidīs dažādi pārsteigumi un darbosies arī „Pecolli Magic shop” Burvju triku veikaliņš, kurā ikviens varēs iegādāties sev interesējošus Burvju triku priekšmetus ar kuriem paši skatītāji varēs radīt brīnumus.

Festivālā piedalīsies:
Jeff McBride (LasVegasa, ASV)
Aaron Crow (Beļģija)
ar jauno sensacionālo šovu “Bulta”
Joachim Solberg (Dānija)
Brando & Silvana (Argentīna)
Mantas (Lietuva)
Bastrakov and Junior (Perma)
Dace un Enrico Pezzoli Pecolli (Latvija / Itālija)

Biļetes „Biļešu serviss” kasēs.
Vairāk informācijas par pasākumu: www.abra-kadabra.lv

Jaunākie raksti