Jurģis, Juris, Georgs

Notiks Perkusionistu Festivāls 2010

Nils Īle un homo ecos: nākotnes cilvēku biedrība aicina pozitīvi uzlādēties pavasarim „Perkusionistu Festivālā 2010”, kas notiks 28.aprīlī, pludmales sporta centrā „Brazīlija”, Rīgā, Jūrkalnes ielā 100.

Šogad festivāls pulcēs vienkopus Latvijā esošos mūzikas profesionāļus un mīlētājus, kā arī viesmāksliniekus no Itālijas, Lietuvas un Brazīlijas. Pirmo reizi Latvijā viesosies Nila Īles audzēkņi no Krievijas – Afroambient SPB. Dalībnieki atskaņos pasaules mūziku, rībinot bungas, perkusijas, spēlējot dūdas un citus instrumentus.

Festivālā skatītājiem būs iespēja ne tikai dzirdēt rībinātāju priekšnesumus, bet arī redzēt dažādas ritma un citu mākslu sinerģijas. Kā īpašie viesi uzstāsies deju grupa „Dzirnas”, kas gatavo oriģinālu uzvedumu kopā ar rībinātājiem. Festivālā pirmo reizi ar speciālu priekšnesumu kopā uzstāsies bungu meistari un Latvijas čempioni paukošanā - Aleksandrs un Evgenijs Zelikoviči un Māris Trukšans, bet Pulsa Efekts sniegs perkusiju un body-percussion priekšnesumus kopā ar ugunsmākslinieku šovu. Šie un citi aizraujoši notikumi uz skatuves būs baudāmi sešu stundu garajā festivāla programmā.

Festivāla dalībnieki: Afroambient, bungu grupa „Auļi” ar projektu „Pērkonvīri”, Agra Daņiļēviča deju grupa “Dzirnas”, Akašs Sergejs Ancupovs, Samba de Riga, Baraka, Afropulss, eksotisko deju centrs “Alegria”, Top Tap Company, Afroambient.SPB (Krievija), Soul Tap, Vilius Matutis (Lietuva), Otello Matachena (Itālija), Rītis Kamičaitis (Lietuva) TIAGO LOEI (Brazīlija), Malimbu show, Edgars Saksons, Rihards Zaļupe, Ivars Kalniņš, Bērnu grupas “Klikšķi” un “Varenie”.

Organizatori, pasākumu aģentūra „Aterno”, norāda, ka senāko ritmu priekšnesumus būs iespēja izbaudīt, dejojot līdzi pludmales smiltīs bez apaviem. Festivāla apmeklētāji, kas nevēlēsies basas kājas vai kuriem nebūs līdzi maiņas apavu, uz vietas varēs iegādāties flip-flap čībiņas.

Radošajās darbnīcās būs iespējams izmēģināt perkusiju rībināšanu, uzzināt ko jaunu par dabisku dzīves stilu, tas viss un vēl – festivāla laikā.

Organizatori ir parūpējušies par laicīgu nokļūšanu pasākumā. Sākot no plkst. 16:30, no pieturas „Esplanāde” ik pa 15 minūtēm kursēs Air Baltic taksometri, kas par 1 LVL nogādās dalībniekus festivāla norises vietā – pludmales sporta centrā „Brazīlija”, Rīgā, Jūrkalnes ielā 100.

Biļetes var iegādāties interneta portālā Bezrindas.lv un Biļešu servisa kasēs. Biļetes cena iepriekšpārdošanā 6 LVL, bet pasākuma dienā un pie ieejas - 8 LVL. Bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Vairāk informācijas: www.perkusionistufestivals.lv

Jaunākie raksti