Līksma, Bārbala

15.Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

No 16. līdz 29. aprīlim Latvijā norisinās 15.Starptautiskais Baltijas baleta festivāls. Festivāla laikā būs skatāma Žorža Mombojes (Georges Momboye) deju grupas (Francija) izrāde "BOYAKODAH" (tulkojumā "laime").

Žorža Mombojes (Georges Momboye) deju grupu 1992.gadā dibinājis Kotdivuāras horeogrāfs Žoržs Momboje, un grupā dejo ap 50 dejotāju. Kompānijas projekti piedalījušies un godalgoti dažādos starptautiskos deju festivālos. Žoržs Momboje tiek uzskatīts par jaunās horeogrāfu paaudzes uzlecošo zvaigzni.


Žoržs Momboje radošajā darbā izmanto gan afrikāņu tradicionālās, gan klasiskās un laikmetīgās dejas un hip hop dejas elementus, apvienojot un sapludinot vienā veselumā labāko no minētajiem deju žanriem. Viņa horeogrāfiju raksturo atvērts un cieņpilns skatījums uz kultūras atšķirībām un īpatnībām kā spēka un unikalitātes avotu. Liela nozīme horeogrāfa darbos ir arī mūzikai un precīzai telpas izjūtai. Mombojes izrādes uzrunā cilvēkus ikvienam saprotamā dejas valodā - tās ir oda ķermeņu radošajai enerģijai un dejas universālajam ritmam.


Izrāde "BOYAKODAH" (tulkojumā "laime") ir īsts dzīves slavinājums, kurā, meklējot līdzsvaru starp ķermeni un dvēseli, ritmu un klusumu, horeogrāfs centies attēlot cilvēka galējās alkas pēc laimes un baudas. Izrādes laikā uzskatuves uzstāsies gan dejotāji, gan mūziķi.

Festivāla programmā:

16. aprīlis
17:00 FESTIVĀLA ATKLĀŠANA Rīgas Dzelzceļa stacijā

19. aprīlis
19:00 Georges Momboye deju grupas (Francija)  izrāde “BOYAKODAH” Latvijas Nacionālajā operā

21. aprīlis
17:00 Izstāde “Dejas māksla skatuves telpā” Mencendorfa namā
19:00 Georges Momboye deju grupas (Francija)  izrāde “BOYAKODAH” Ventspils teātra namā “Jūras vārti”

27. aprīlis
19:00 GALA KONCERTS Latvijas Nacionālā operā. Piedalās pasaules baleta zvaigznes no ASV, Somijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Nīderlandes, Čehijas, Baltkrievijas.

28. aprīlis
19:00 Deju kompānija “BAD BOYS OF DANCE ” (ASV) Rīgas Kongresu namā

29. aprīlis
19:00 Deju kompānija “BAD BOYS OF DANCE ” (ASV) Preiļu novada kultūras centrā
Kanon Dance Center /Sanktpēterburga/ viesizrādes Latvijā

Biļetes uz izrādēm nopērkamas Latvijas Nacionālās operas kasēs un pasākumu norises vietās.

Vairāk par festivālu: Baltijas Baleta festivāla interneta lapā www.ballet-festival.lv

Jaunākie raksti