Vēsma, Fanija

Ceļojums „Apkārt pasaulei” no 35 tonnām ledus

No 12. līdz 14. februārim Jelgavas pilsētas Dome un pašvaldības aģentūra „Kultūra” ar SEB bankas atbalstu ielūdz doties ceļojumā „Apkārt pasaulei” no 35 tonnām ledus.

Festivālā piedalīsies 22 pasaulē atzīti ledus tēlnieki no 9 valstīm – Latvija, Lietuva, Krievija, Nīderlande, Īrija, Lielbritānija, Spānija, Bulgārija un Somija, kuri Jelgavā ieradīsies 7.februārī, lai no pirmdienas - 8.februāra sāktu darbu Uzvaras parkā pie ledus brīnumu radīšanas. Savukārt, Baltijā garākās sniega skulptūras veidošana uzticēta Lietuvas godalgotākajam ledus un smilšu tēlniekam Andriusam Petkus.

Pirmo reizi festivāla lielā ledus bāra izveide ir uzticēta komandai, kas 2009. gada nogalē pārstāvēja Latviju ar skulptūru „Eņģelis” 3.Starptautiskajā Ledus skulptūru festivālā „Magadanas kristāls” (Krievijā) un izcīnīja 2. vietu - skulptoram Kārlim Īlem un aģentūras «Kultūra» un Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla direktoram Mintautam Buškevicam. Ledus bārs būs pirmais abu mākslinieku tandēmā tapušais darbs Latvijā.

Ledus skulptūru festivāla apbalvošanas ceremonija paredzēta 12.februārī plkst. 19:00, kad noskaidrosim šī gada uzvarētājus un simpātiju balvu ieguvējus. Par viesu mundrumu rūpēsies Jelgavas tirkīza krāsas zemes koris un Ivo Fomins.

13.februārī ieplānota Ģimenes diena, kad pašus mazākos svētku apmeklētājus priecēs Jūrmalas teātra muzikālajā rotaļu programmā bērniem „Jautro rūķu ceļojums”, kā arī radošas aktivitātes ar Sniegavīra komandu un pasaku tēliem.

14.februārī Visu Mīlētāju diena, ar pasaules mīlas balādēm, skūpstiem un dejām sniegā.

Katru vakaru ar tumsas iestāšanos Uzvaras parkā valdīs īpaša atmosfēra, jo katru apaļo stundu būs skulptūru, sinhronizēta muzikālā pavadījuma un gaismu spēles.

Lai festivāla apmeklētājiem būtu vieglāk orientēties Jelgavas pilsētā, izstrādāts autotransporta kustību plāns un uz galvenajām transporta kustību maģistrāliem tiks izvietotas speciālas norādes un zīmes, kā ērtāk piekļūt festivāla norises vietai Uzvaras parkam.

Ar transporta shēmu un sīkāku informāciju par festivālu var iegūt mājas lapā www.kultura.jelgava.lv.

12. februāris
Parks atvērts 16:00 – 24:00
18:30 Deju studija „Intriga”, puišu grupa „Lai skan”
19:00 Festivāla atklāšana un laureātu apbalvošana, leģendārais Liepājas rokmūzikas klana pārstāvis Ivo Fomins, Jelgavas Tirkīza koris
21:00 Mūzikas, gaismas un pirotehnikas šovs

13. februāris – Ģimenes diena
Parks atvērts 10:00 – 24:00
12:00 un 14:00 Jūrmalas teātra muzikāla rotaļu programma bērniem „Jautro rūķu ceļojums”, aktivitātes bērniem kopā ar Sniegavīra komandu
20:30 Kristīna Zahārova
21:00 Mūzikas, gaismas un pirotehnikas šovs

14. februāris – Valentīna diena
Parks atvērts 10:00 – 24:00
18:00 Šova Latvijas Zelta talanti atklājums - grupa „PeR”
19:00 Mūzikas, gaismas un pirotehnikas šovs
Šī gada "Muzikālās bankas uzvarētāji, hīta „Abrakadabra” izpildītāji grupa „Musiqq”

Sasildāmies POST Club (Raiņa iela 14) www.post-club.lv .
12.02. Ice Ice Party - Ledus skulptūru festivāla atklāšanas ballīte
13.02. Ice Is All We Need. Dzimšanas dienas baļļuks
14.02. Amor Strikes Everybody

Jaunākie raksti