Līksma, Bārbala

Olimpiskais supertrusis slēpo Jelgavā

Gatavojoties 12. Starptautiskajam Ledus skulptūru festivālam, pie Jelgavas kultūras nama jau trešo dienu top festivāla vēstnesis - sniega skulptūra - Olimpiskais sniega trusis.

Sniega skulptūru veido mākslinieces Agnese Rudzīte un Inese Valtere – Ūlande, kuras jau piedalījušās ledus skulptūru festivālā. 2004. gadā, kad radīja sniega skulptūru - Sniega drakons (jeb pokemons Pikačū, kā to nodēvēja festivāla mazie apmeklētāji).

Ņemot vērā, ka šis ir Ziemas olimpisko spēļu gads un spēļu atklāšana sakrīt ar Ledus skulptūru festivāla atklāšanu, 12. februārī, savu skulptūru esam saistījuši ar Ziemas olimpiskajām spēlēm. Ledus festivāls arī ir sava veida ziemas sacensības, kurās sacentīsies mākslinieki no 9 valstīm. Lai akcentētu šo notikumu pie Jelgavas kultūras nama skulptūra izveidota sportiskā garā - trusis uz slēpēm, vēstot ne tikai par festivālu, bet arī aicinājums iedzīvotājiem piekopt veselīgu dzīvesveidu sportojot.

Viena no šīs sniega skulptūras autorēm Agnese Rudzīte no 7. līdz 12. februārim piedalīsies skulptūru festivālā internacionālā komandā kopā ar dalībnieku no Spānijas.

Ledus skulptūru festivāla ietvaros sniega skulptūras veidotas divas reizes - 2004. un 2007. gadā, vēlāk no šīs idejas nācās atteikties laika apstākļu dēļ. Ziema mūs šogad lutina ne tikai ar aukstu laiku, bet arī bagātīgu sniega kārtu tāpēc papildus ledus skulptūrām taps Baltijā garākās sniega skulptūra ~ 16 metri, kuras izveidei tiks izmantots 100 kubikmetri sniega. Tāpat kā ledus, arī sniega skulptūra tiks veidota par tēmu „Apkārt pasaulei”.

Jelgavas Dome, pašvaldības aģentūra „Kultūra” ar SEB bankas atbalstu aicina apmeklēt Starptautisko Ledus skulptūru festivālu no 12. līdz 14. februārim Jelgavā, Uzvaras parkā.

Līdz novembra beigām mākslinieki varēja iesniegt savus pieteikumus un darbu skices gan individuālajām, gan komandas skulptūrām par tēmu – APKĀRT PASAULEI (Around the World). Dalībai festivālā žūrijas komisija apstiprināja 22 māksliniekus no Latvija, Lietuva, Krievija, Nīderlande, Īrija, Lielbritānija, Spānija, Bulgārija un Somija.

Plašāka informācija par festivālu, transporta plūsmas organizāciju, transporta novietošanas iespējām festivāla laikā, kā arī cita apmeklētājiem noderīga informācija pieejama mājas lapā: www.kultura.jelgava.lv

Jaunākie raksti