Gunta, Ginta, Gunda

10 neparastākie restorāni pasaulē

Svētkulaiks.lv iesaka apmeklēt pasaulē atzītas vietas - neordinārus restorānus, kur ikviena maltīte var izvērsties par veselu piedzīvojumu. Kādēļ? Jo tiem nav nekā kopīga ar vārdu “rutīna”!

Lai arī kurā pasaules malā atrastos, ik katrā no šiem restorāniem ir vērts iegriezties, lai nosvinētu jubileju, baudītu savdabīgu romantiku vai vienkārši ieturētu jautru maltīti neordināros apstākļos. Lūk, pasaules interesanto restorānu izlase:

1. „Dinner in the Sky“ - pusdienas debesīs

Restorāna nosaukums nemelo - atraktīvākajiem piedzīvojumu meklētājiem patiešām tiek piedāvāta iespēja ieturēt maltīti debesīs! Turklāt, restorāna platforma ir ceļojoša, tādēļ to ir iespējams novietot gan virs skaistas ainavas, gan pavisam sabiedriskas vietas debesīs.
Atrašanās vieta: Beļģijā, Portugālē, Zviedrijā, Spānijā, Amerikas Savienotās valstīs, Holandē, Itālijā, Somijā, u.c. Kopumā kompānija darbojas 15 valstīs.

2. „Dans le Noir?“ - vakariņas tumsā
Vakariņošana pilnīgā tumsā, īpašā atmosfērā. Restorāna īpašnieki uzsver, ka tā ir ļoti sensitīva pieredze, jo tumšajā telpā (Londonā) ir paredzētas vietas 60 vakariņot-gribētājiem vienlaikus. Turklāt, turpat atrodas arī atpūtas telpa un bārs. Interesanti, kā šeit tiek novērstas apmeklētāju nejaušas sadursmes?
Atrašanās vieta: Parīze, Londona un Maskava.

3. „Ithaa Undersea“ - zemūdens maltīte
Ithaa maldāviešu vārda nozīme ir pērle. Šis unikālais restorāns atrodas piecus metrus zem jūras līmeņa Indijas okeānā! Akvārija stila restorāns ar 12 sēdvietām ļauj pavērties uz okeānu sev visapkārt 360 grādu leņķī, lai ieskatītos zemūdens pasaulē.
Atrašanās vieta: Maldivu sala.

4. „Marton“ - krēslu vietā - “podu sēdvietas”

Restorāna nosaukums tapis no ķīniešu vārda “matong”, kas apzīmē tualeti, tādēļ šeit standarta apmeklētāju sēdvietas ir nekas cits kā tualetes podi… Bet galdiņu vietā - izlietnes. Restorāns ātri vien ieguva neticamu popularitāti, un 7 mēnešus pēc tā atvēršanas 26 gadus jaunais īpašnieks Ēriks Vangs vēra vaļā jau otru šāda veida ēstuvi! Tas viss, pateicoties pārdrošajai idejai par labierīcību imidžu.
Atrašanās vieta: Taivāna.

5. „Icehotel“ - ledains Arktikas efekts
Lai arī pati viesnīca ir veidota no ledus, tās restorāns tomēr ne. Taču arktiskai noskaņai ledus tēma ir visapkārt, un Arktikas klātbūtne ir pavisam sajūtama! Piemēram, pasniedzot dzērienus ledus glāzēs vai uzkodas uz ledus paplātēm, un ne tikai.
Atrašanās vieta: Zviedrija.

6. „ Cabbages & Condoms“ - atbalstot drošu seksu
Veidojot šo restorānu, tā īpašnieks gribēja pievērst uzmanību drošam seksam un mazināt AIDS izplatību Ķīnā, tādēļ lielu daļu no telpu dekorācijām veido prezervatīvi un dažādas seksa rotaļlietas. Pat pie kafijas vafelītes vai konfektes vietā tiek izsniegts prezervatīvs…
Atrašanās vieta: Bangkoka.

7. „ Ninja New Jork“ - esi jauks pret nindzjām!
Ja šo vietu tik unikālu nepadara viesmīļi nindzju izskatā, tad telpas, kas ir izveidotas no 22 istabu mistiskiem labirintiem, kā arī 18. gadsimta japāņu ciematu atmosfēra ir gana liels izaicinājums piedzīvojumu meklētājiem.
Atrašanās vieta: Ņujorka.

8. „ B.E.D. Restaurant" - laiskiem mirkļiem gultā
Kā jau var noprast pēc nosaukuma, šeit ierastās restorāna mēbeles aizvieto gultas un guļamistabas tematika, tādējādi sniedzot iespēju apmeklētājiem justies kā mājās vai rast ideālu vietu nesteidzīgam randiņam.
Atrašanās vieta: Miami.

9. „Solo per due“ - tikai priekš pāriem
Kur gan mīlētājiem piedāvāt tik romantisku iespēju vakariņot restorānā, kas paredzēts tikai diviem cilvēkiem? Protams, Itālijā. Tas ir arī mazākais izsmalcinātais restorāns pasaulē, jo apmeklētājiem tiek piedāvāts tikai viens galdiņš un divi krēsli.
Atrašanās vieta: Vakone, Itālija.

10. "Hadaka Sushi“ - suši uz kaila ķermeņa

Divi termini - “ķermeņa suši” vai “nyotaimori” -  tas apzīmē suši ēšanu no kailas sievietes vai vīrieša ķermeņa. “Servēšanas paplātes” jeb modeļa dzimumu izvēlas klients. Tiem, kuri uztraucas par higiēnu - ēdiens šajā restorānā tiek servēts, piemēram, uz banāna mizas vai kā citādi, ne tiešā kontaktā ar modeļa ķermeni.
Atrašanās vieta: Holivuda, Kalifornija.

Jaunākie raksti