Lita, Sibilla, Teika

Aktualitātes vīriešu pulksteņu modes tendencēs

Līdzīgi kā sievietēm rotas, tā vīriešiem pulksteņi parāda labu gaumi, demonstrē stilu un dažkārt arī statusu. Pulkstenis ir praktisks un vīrišķīgs aksesuārs, tādēļ tas ir laba dāvana vīrietim.

Iegādājoties pulksteni, svarīgākais ir noskaidrot vai izlemt, kas tā nēsātājam ir būtisks - praktiska vai vizuāla nepieciešamība. Ja tas būs stila aksesuārs, var eksperimentēt ar neierastiem vizuāliem risinājumiem. Tāpat arī, ja vīrietis iecienījis klasisku vai sportisku stilu, ja viņš ir biznesmenis vai azartisks piedzīvojumu meklētājs - tam jāpielāgo arī pulksteņa vizuālais stils.

Izskats, kvalitāte, cena, izvēlētais brends un atbilstība individuālajai gaumei, modes tendencēm - tie ir galvenie kritēriji, ar kuriem saskaņoties džentlmeņa pulksteņa izvēlē.

Vīriešu rokas pulksteņu modes tendences

1.tendence: Pulkstenis šokolādes cepuma lielumā. Pirms pieciem gadiem Officine Panerai radīja pirmo milzīgo pulksteni kā trendu, kas iemieso modes tendenci vēl tagad. Šiem pulksteņiem raksturīgi, ka līdzās lielajai ciparnīcai ir vēl arī kāda mazāka, ovāla vai kvadrātveida.

2.tendence: Zelts rožu krāsā. Metālam ir augstākā pulkstenim pievienotā vērtība. Kādu brīdi aktuāls bija platīns un baltais zelts, taču tagad topā ir zelts ar vieglu laša vai rožu krāsas toni, kas manāms niansē vai tikko jaušamā pasteļtonī.

3.tendence: Digitālais pulkstenis. Digitālie pulksteņi jau no laikiem, kad tie ienāca tirgū, raisa asociācijas ar nekvalitatīviem Ķīnas ražotājiem, bet laiki mainās un tagad labs digitālais pulkstenis stila lauciņā it nemaz neatpaliek no mehāniskā.

4.tendence: Ekstra liels ciparnīcas rādītājs. Aci piesaistoša ciparnīca tagad ir populāra tendence - A.Lange & Sohne pulksteņu ražotāji pat pamanījušies laika rādītājstabiņā iestrādāt savu logo.

5.tendence: Gumijas ietvars. Kad 1980. gadā Hublot radīja zelta pulksteni ar gumijas ietvaru, tas netika uzņemts ar atsaucību. Lai vai kā, tagad tā ir svaigākā aktualitāte (tai skaitā arī gumijai līdzīgi materiāli).

6.tendence: Ģeometriskas formas un futūrisms. Pulksteņu mode atkal ir mazliet atkāpusies no klasiski praktiskās, apaļās formas, un pievērsusies arī arkveida, ģeometrisku figūru vai nesimetriskās formām. Šis trends ir atgriezies no 1996. gada, kad Cartier radīja kvadrātveida pulksteni “Tank Francaise”, kurš ir viens no populārākajiem šī brenda pulksteņiem arī tagad. Vēl absolūti aktuāla ir  futūrisma klātbūtne pulksteņu dizainā.

Galerijā piedāvājam apskatīt ekstravagantākos no jaunajiem pulksteņu piedāvājumiem.

Jaunākie raksti